20 Απρ 2013

ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ…ΝΑ ΤΡΙΒΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ!!!



Με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο Παναιγειρατικός, που συνέτριψε τους Καλόγερους με 7-1 και σημείωσε την ευρύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Οι μελανόλευκοι είχαν προειδοποιήσει για τις ορέξεις τους, απ’ το ξεκίνημα του γ’ γύρου (με την ισοπαλία απέναντι στα Τσεκούρια), ωστόσο αυτό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης ήταν κυριολεκτικά άνευ προηγουμένου. Με μια εμφάνιση που θύμισε την περσινή καλοκουρδισμένη μηχανή του ΑΟΠ, δόθηκε το σύνθημα για την μεγάλη αντεπίθεση και την προσπάθεια προσέγγισης των τεσσάρων πρώτων θέσεων της βαθμολογίας που οδηγούν με πλεονέκτημα στα play off. Πολύ υψηλή απόδοση από όλους τους ποδοσφαιριστές, με τα δύο νέα πρόσωπα της ομάδας, Φουσέκη και Αλεξόπουλο, να δείχνουν ότι έχουν δέσει για τα καλά πλέον με το υπόλοιπο σύνολο. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Κρεκούκιας, Σαραντουλάκης, Μητρούσης με τον Τσιμπούρη να προσθέτει ένα ακόμη, ενώ οριακά δεν κράτησε ανέπαφη την εστία του και ο εξαιρετικός Τριβιζάς (κάτι που θα συνέβαινε για 2η φορά φέτος) καθώς δέχτηκε γκολ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Η αρχική 8αδα
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση στις τάξεις των Αχαιών ενόψει ενός ακόμη πολύ κρίσιμου αγώνα απέναντι στους 2ους του βαθμολογικού πίνακα Καλόγερους. Τον συντονισμό της ομάδας, ελλείψει και του Δημήτρη Μάντζου που δεν κατάφερε να δώσει τελικά το παρόν, ανέλαβε εξολοκλήρου ο Φίλιππος Κρεκούκιας με την αρωγή και του Πέτρου Παπανικολάου ο οποίος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα. Έτσι λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Φώτης Τριβιζάς έχοντας μπροστά του στην αμυντική τριάδα τους Ντοά (στο κέντρο της άμυνας), Πάτση (αριστερά) και Φουσέκη (δεξιά). Την μεσαία γραμμή ανέλαβαν ο Δημήτρης Τσιμπούρης στον άξονα, ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης στην αριστερή πτέρυγα και ο Κώστας Αλεξόπουλος στην δεξιά. Ρόλο μοναδικού προωθημένου στο αρχικό σχήμα πήρε ο παίκτης-προπονητής του ΑΟΠ Φίλιππος Κρεκούκιας, έχοντας ωστόσο και αρκετές λύσεις στον πάγκο καθώς εκεί βρίσκονταν οι Μητρούσης, Θωμάς, Πατερομιχελάκης και Μ.Μάντζος.

Φοβού… τους Αχαιούς
Αν πραγματικά υπήρχε μία ομάδα που μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο για να πάρει τους βαθμούς της νίκης αυτή ήταν ξεκάθαρα ο Παναιγειρατικός. Οι Αχαιοί, από το ξεκίνημα, έδειχναν να ξέρουν τι θέλουν και πώς ακριβώς να το πάρουν. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και κλείσιμο όλων των διαδρόμων δεν άφησαν στους Καλόγερους περιθώρια. Μοιραία, λοιπόν, άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί. Ύστερα από όμορφο συνδυασμό των παικτών του ΑΟΠ και προσπάθεια του Τσιμπούρη, ο Κρεκούκιας βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια και πλάσαρε στη γωνία για το 1-0. Το γκολ ήταν απλώς η επιβεβαίωση ότι η αναμέτρηση έχει όντως αφεντικό. Λίγο αργότερα, ο Αλεξόπουλος θα κινηθεί από τα δεξιά και θα βρει τον Σαραντουλάκη που περίμενε εκτός περιοχής. Εκείνος θα πιάσει το δυνατό σουτ και θα στείλει εντυπωσιακά την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας στην ομάδα αέρα δύο τερμάτων. Οι Καλόγεροι προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ και να βγουν μπροστά… αλλά μάταια. Θ’ ακολουθήσει νέα αντεπίθεση του Παναιγειρατικού με τον Τσιμπούρη να επιχειρεί σέντρα από δεξιά και τον Κρεκούκια να βρίσκεται στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Ο «ναύαρχος» θα υποδεχθεί την μπάλα με ψυχραιμία και θα πλασάρει ξανά ιδανικά αφήνοντας εμβρόντητο τον τερματοφύλακα. 3-0 και μπάλα από την Μαύρη Αρμάδα για να τρίβει κανείς τα μάτια του! Ο αντίπαλος έμοιαζε να παραδίδεται ολοκληρωτικά στην μελανόλευκη λαίλαπα . Έτσι σε νέα προσπάθεια του ΑΟΠ, ο Φουσέκης, που κινούνταν με την μπάλα από δεξιά θα δοκιμάσει να “γεμίσει” στην αντίπαλη περιοχή και με σέντρα-αλφάδι θα βρει τον Σαραντουλάκη ο οποίος χωρίς πολύ σκέψη θα πιάσει την κεφαλιά και θα την στείλει εκεί που ήταν αδύνατο ν’ αντιδράσει ο ταλαίπωρος πορτιέρο των Καλόγερων. 4-0 και παράσταση για έναν ρόλο στο α’ μέρος.

Στον αυτόματο πιλότο
Μετά την διακοπή για την ανάπαυλα θα έλεγε κανείς ότι ο Παναιγειρατικός θα κατέβαζε ταχύτητα προκειμένου να παίξει λίγο πιο συντηρητικά. Στο παιχνίδι είχε ήδη περάσει ο Μηρούσης ενώ ακολούθησε και η είσοδος του Θανάση Θωμά (επανεμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά τον αγώνα με τους Space) που αντικατέστησε τον Αλεξόπουλο. Ο ρυθμός, όμως, συνέχισε να παραμένει αμείωτος. Ώσπου κάπου στα μέσα του β’ ημιχρόνου ο δείκτης του σκορ θα φτάσει σε επίπεδα διασυρμού για τους Καλόγερους. Εκτέλεση κόρνερ του Πάτση θα φέρει πολυκοσμία στα αντίπαλα καρέ με την απομάκρυνση της μπάλας να την φέρνει στρωμένη στον Τσιμπούρη που με εκπληκτικό βολ πλανέ θα πετύχει ίσως το ωραιότερο γκολ της βραδιάς στέλνοντας την συστημένη στα δίχτυα. 5-0 με τον ΑΟΠ να έχει πλέον καθαρίσει. Από’ κει και πέρα, ανέλαβε δράση το πολυβόλο που ακούει στο όνομα Μητρούσης. Ο φορ του Παναιγειρατικού θα τροφοδοτηθεί λίγο αργότερα μέσα στην περιοχή των αντιπάλων και με έξυπνο γύρισμα θα πλασάρει για το 6-0. Πριν προλάβουν να περάσουν μερικά λεπτά ο Μητρούσης θα παραλάβει και πάλι την μπάλα ερχόμενος από τα πλάγια και με ωραίο κοντινό σουτ θα γράψει και το 7-0. Μόλις είχε γραφτεί ο επικήδειος μιας τραγωδίας που έμοιαζε σαν κακόγουστο αστείο για τον κατά τ’ άλλα υπολογίσιμο αντίπαλο του ΑΟΠ. Το μόνο που κατάφεραν οι Καλόγεροι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στην τελευταία φάση και να μειώσουν σε 7-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. 

Με άλλον αέρα…
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναιγειρατικού στον γ’ γύρο και ο τρόπος με τον οποίο προήλθε σίγουρα περνάει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι μελανόλευκοι πέτυχαν την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους για φέτος παίζοντας απόλυτα πειστικό ποδόσφαιρο και έδειξαν σε όλους ότι μόνο ρόλο κομπάρσου δεν θα έχουν στον νεότευκτο αυτόν όμιλο. Αυτό άλλωστε ήταν ορατό και στο προηγούμενο παιχνίδι με τους πρωτοπόρους και μένει να φανεί αν η μέχρι τώρα καλές εμφανίσεις θα έχουν και ανάλογη συνέχεια.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής αίσθηση προκάλεσε το εμφατικό 9-1 των Αχαιών έναντι του Εθνικού Πειραιώς ενώ άνετη ήταν και η νίκη της επόμενης αντιπάλου του ΑΟΠ, Γιουβέτσους που κέρδισε τον Πήγασο με 6-1. Αντιθέτως, τα Τσεκούρια “ίδρωσαν” να καταβάλλουν την αντίσταση της Χαβαλένθια επικρατώντας τελικά με 3-2.
Για την ιστορία στην ευρεία νίκη με αντίπαλο του Καλόγερους αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Πάτσης, Φουσέκης, Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης, Αλεξόπουλος, Κρεκούκιας, Μητρούσης, Θωμάς, Πατερομιχελάκης, και Μ.Μάντζος. Το παρόν στην αναμέτρηση έδωσαν οι φίλοι της ομάδας Νίκος Μουτάφης, Χάρης Πλούμης, Γιάννης Παπαϊωάννου και Ιωάννα Βίντο. Σκόρερς για τον ΑΟΠ ήταν οι: Κρεκούκιας(2), Σαραντουλάκης(2), Μητρούσης(2), Τσιμπούρης. Ακολουθεί, πριν από την διακοπή του Πάσχα, το παιχνίδι με την Γιουβέτσους, για την ώρα διεξαγωγής του οποίου θα υπάρξει σύντομα σχετική ενημέρωση.