22 Μαΐ 2012

Ξέσπασε με εφτάρα!

Καταιγιστικός ήταν ο Παναιγειρατικός στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Rosenbeer συντρίβοντας την με 7-0 και επιστρέφοντας με εμφατικό τρόπο στα νικηφόρα αποτελέσματα. Οι "μελανόλευκοι" άφησαν πίσω την ήττα από τους Μεϊβάντ και μπήκαν στο γήπεδο 4 του Ελαιώνα με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Για δεύτερη φορά φέτος η άμυνα κράτησε το μηδέν πίσω με τον Φώτη Τριβιζά κάτω από τα δοκάρια ο οποίος έδωσε το "παρών" όποτε χρειάστηκε. Τα πρώτα γκολ του με τα μελανόλευκα πέτυχε και ο Μιχάλης Ατματζίδης ο οποίος έδειξε δείγματα της μεγάλης του κλάσης. Πάντως, το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά στο πρώτο μέρος και χρειάστηκε μια ευφυής έμπνευση του Κώστα Πάτση για να ανοίξει το σκορ, ο οποίος είδε εκτός θέσης τον αντίπαλο πορτιέρο και τον εκτέλεσε με λόμπα απ' το κέντρο! Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν σαφώς πιο εύκολα με τα πόδια να έχουν "λυθεί" κι αυτό είχε σαν συνέπεια η διαφορά του σκορ να πάρει μεγάλες διαστάσεις. 

Η αρχική 8άδα 
Με το απουσιολόγιο να είναι γεμάτο, ο Πέτρος Παπανικολάου περίμενε μέχρι τελευταίας ώρας για να δει ποιο είναι το διαθέσιμο υλικό του. Ο Μητρούσης δήλωνε για δεύτερο σερί Σάββατο απών ενώ σε σχέση με το ματς απέναντι στους Μεϊβάντ, στους απόντες προστέθηκαν και οι Σάκης, Μάριος και Φαίδων. Η ομάδα παρατάχθηκε με τον Τριβιζά κάτω από το γκολπόστ και τον Ντοά σε ρόλο κεντρικού αμυντικού. Στα πλάγια τοποθετήθηκαν Φιριππής από αριστερά και Σαραντουλάκης από δεξιά, έχοντας αμφότεροι δεχθεί οδηγία να αγωνιστούν ως μπακ-χαφ. Μπροστά απ' την άμυνα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων τοποθετήθηκαν οι Πάτσης και Δημ. Μάντζος με τον πρώτο να αναλαμβάνει παράλληλα και χρέη οπισθοφύλακα όποτε το απαιτούσαν οι περιστάσεις. Θέση επιτελικού μέσου ανέλαβε ο Τσιμπούρης ενώ στην κορυφή της επίθεσης και σε πιο ελεύθερο ρόλο κινούνταν ο Ατματζίδης. Μοναδικός αναπληρωματικός στον πάγκο ήταν ο Πέτρος Κατσούρης. 

Με άγχος στο ξεκίνημα 
Παρά την εμφανή διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Παναιγειρατικός αδυνατούσε να βρει τους χώρους και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Γεγονός που οφείλεται τόσο στο στήσιμο της αντιπάλου ομάδας όσο και στους ίδιους τους Αιγειράτες που έδειχναν μια ελαφριά νευρικότητα στο παιχνίδι τους. Η μπάλα έφτανε με άνεση στην επίθεση, όμως κάπου εκεί τα πράγματα δυσκόλευαν καθώς δεν υπήρχαν οι διάδρομοι για να "ανοίξει" η σφιχτή άμυνα της Rosenbeer. Ώσπου βρέθηκε λύση απ' το πουθενά. Και την έδωσε ο Πάτσης. Ο αμυντικός μέσος του ΑΟΠ πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, σήκωσε το κεφάλι και είδε τον τερματοφύλακα των Rosenbeer πιο έξω απ' ότι έπρεπε. Αμέσως επιχείρησε το ψηλοκρεμαστό σουτ και η μπάλα δεν του χάλασε χατίρι καθώς αναπαύτηκε στο δεξί παραθυράκι χαρίζοντας σε όλους ένα εκπληκτικής ομορφιάς γκολ και ένα απ' τα καλύτερα highlights της φετινής σεζόν. Το γκολ έδιωξε αστραπιαία το άγχος από τους Αχαιούς όμως δεν άργησε να έρθει το σφύριγμα της λήξης για το α' μέρος. Αποτέλεσμα ημιχρόνου 1-0. 

Επιθετική "πανδαισία"
Στο β’ ημίχρονο και με το 1-0 υπέρ τους, οι μελανόλευκοι μπήκαν με περισσότερη διάθεση για να διευρύνουν το σκορ. Αυτός που πήρε την σκυτάλη ήταν ο Ατματζίδης ο οποίος είχε σιγήσει στο α’ μέρος. Ο Άτμα κινήθηκε με την μπάλα έξω από την περιοχή των Rosenbeer και με όλη την άμυνα μπροστά του δοκίμασε το σούτ γράφοντας το 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του πρώην παίκτη των Ντεφορμέ με τον ΑΟΠ, το οποίο φυσικά του άνοιξε την όρεξη για ακόμη περισσότερα πράγματα στη συνέχεια. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει γκολ από τον Φιριππή που με κοντινή προβολή πρόλαβε τον τερματοφύλακα και τους αμυνόμενους για να χριστεί κι αυτός σκόρερ. Το 4-0 ήρθε και πάλι από τον Πάτση που σκόραρε εκ νέου και σφράγισε μ’ αυτόν τον τρόπο την εξαιρετική του παρουσία στον αγώνα. Στη συνέχεια, χαμηλή απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Τσιμπούρη θα δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση ο οποίος διεύρυνε τον προσωπικό του λογαριασμό λίγα λεπτά αργότερα όταν τσίμπησε την μπάλα προ του τερματοφύλακα και με σκαφτό σουτ διαμόρφωσε το 6-0. Κερασάκι στην τούρτα ήταν το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ατματζίδη λίγο πριν το φινάλε. Ο Κορυδαλλιώτης striker πήρε την μπάλα λίγο μετά το χώρο του κέντρου και με εκπληκτική αριστερή βολίδα την έστειλε να αναπαυτεί στην γωνία της αντίπαλης εστίας έχοντας και πάλι έναν όμιλο παικτών μπροστά του. Είναι αλήθεια ότι με το ρυθμό της ομάδας στην επανάληψη, το σκορ μπορούσε να έχει πάρει αστρονομικές διαστάσεις, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη κυρίως επειδή δεν αξιοποιήθηκαν πολλές από τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν. Για μισό ημίχρονο αγωνίστηκε και ο Κατσούρης ο οποίος πήρε θέση στην άμυνα. 

Και πάλι χαμόγελα 
Επανήλθαν τα χαμόγελα στο μελανόλευκο στρατόπεδο μετά το αποτέλεσμα της Σαββατιάτικης αναμέτρησης και όλοι συζητούσαν ικανοποιημένοι τον τρόπο με τον οποίο δούλεψε η ομάδα στο β’ ημίχρονο. Μπορεί η ομάδα να παραμένει στην 5η θέση, μπορεί να ακολουθούν δύο εξαιρετικής σημασίας παιχνίδια μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος,ωστόσο οι Αιγειράτες ξέρουν καλά πως τα πάντα εξαρτώνται απ’ αυτούς για να «ανέβουν» τα σκαλιά του βαθμολογικού πίνακα. Με δυο νίκες η ομάδα επανέρχεται οριστικά στην 3η θέση του πρωταθλήματος και με βάση την εικόνα της κατάταξης αποτελεί εφικτό στόχο, αρκεί να δοθεί η δέουσα προσοχή. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: 
Μεϊβάντ-Όαση 3-1
Εν Λευκώ-Beer Academy 6-2
Κολομβιανοί-Jack Daniel's United 5-2

Για τον Παναιγειρατικό στην ευρεία επικράτηση έναντι των Rosenbeer αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Φιριππής, Σαραντουλάκης, Πάτσης, Δημ. Μάντζος (c), Τσιμπούρης, Ατματζίδης και Κατσούρης ενώ στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα για να παρακολουθήσουν από κοντά το παιχνίδι βρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου Χάρης Πλούμης καθώς επίσης η μνηστή και μέλλουσα σύζυγος του Δημήτρη Μάντζου, Άννα Παναγιωτίδου.