29 Απρ 2012

Πω, πω ένα χαστούκι!

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ήττα-σοκ του Παναιγειρατικού χθες το απόγευμα στο "Γήπεδο 4" του Ελαιώνα από τους Κολομβιανούς με 0-1. Οι "μελανόλευκοι" έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια σου, χάνοντας ουσιαστικά μόνοι τους ένα παιχνίδι που με μεγαλύτερη σοβαρότητα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εύκολο απόγευμα για τον ΑΟΠ. Κάκιστοι οι Αχαιοί καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, αδυνατούσαν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, την ώρα που οι Κολομβιανοί χωρίς φάση πέτυχαν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης κατά τύχη από άπιαστη εκτέλεση φάουλ λίγο μετά το κέντρο. Αστεία αντίδραση αντιπάλου οδήγησε σε ένταση με τον Μάριο, με τη σύρραξη να αποτρέπεται την τελευταία στιγμή. 
Ο Παναιγειρατικός δέχτηκε ένα ηχηρό ταρακούνημα και πλέον οι παίκτες του καλούνται να αφυπνιστούν για να μη χάσουν... τσάμπα μία θέση στην 4άδα.

Αρχική 8άδα

Προβλήματα μέχρι την τελευταία στιγμή μάστιζαν τον Παναιγειρατικό ολόκληρη την εβδομάδα, ενώ υπήρξε μάλιστα ορατός κι ο κίνδυνος να μη συμπληρώνονται καν οκτώ διαθέσιμοι παίκτες! Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας άφησε εκτός αποστολής τους δεδομένους παρόντες στο ΟΑΚΑ Κρεκούκια, Τσιμπούρη και Φιριππή, την ίδια ώρα που ο Μητρούσης βρισκόταν ακόμη στην Κω για επαγγελματικές υποχρεώσεις. 8άδα ανάγκης λοιπόν για τον ΑΟΠ, με το Σάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπούρα, Ντοά και Μάριο, στη μεσαία γραμμή τους Σαραντουλάκη, Δημήτρη Μάντζο και Πάτση και στην κορυφή τον Φαίδωνα. Μοναδικός αναπληρωματικός ο Θανάσης Θωμάς που επέστρεψε στην ομάδα μετά από απουσία ενός έτους!

Επιθετικό πρόβλημα

Το παιχνίδι στο α' ημίχρονο χαρακτηρίζεται άκρως μονότονο. Οι ποδοσφαιριστές των Κολομβιανών προσπαθούσαν να κάνουν κάτι επιθετικά, αλλά η άμυνα του Παναιγειρατικού λειτουργούσε άψογα κι έτσι οι αντίπαλοι έμειναν μακριά από την εστία του Σάκη. Κι ενώ αυτό αποτελούσε ιδανική συγκυρία για να πάρει το προβάδισμα η "Μαύρη Αρμάδα", κάτι τέτοιο δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί. Οι Αχαιοί παρουσίασαν πολλά προβλήματα στην επιθετική τους ανάπτυξη. Δυστυχώς, δεν μπορούμε καν να αναφέρουμε μία κλασσικότατη ευκαιρία. Πέραν μιας κεφαλιάς του Σαραντουλάκη από σέντρα του Μάριου και μιας αντεπίθεσης του Δαφνιώτη άσου που πάσαρε στον αμαρκάριστο Φαίδωνα χωρίς η μπάλα να φτάσει σε αυτόν δεν μπορούμε να πούμε ότι ο ΑΟΠ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Απόπειρες για επιθέσεις γίνονταν μονίμως, ωστόσο οι Αχαιοί ήταν τόσο μέτριοι που δεν μπορούσαν καν να απειλήσουν σοβαρά την εστία των Κολομβιανών. Η είσοδος του Θανάση Θωμά δεν αλλάζει πολλά. Το γκολ μπορεί να "μύριζε" αλλά δεν ερχόταν. Το ημίχρονο κύλησε χωρίς γκολ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα. 0-0.

Καλώς τους πάλι

Στο β' ημίχρονο κι ενώ ο χαρακτήρας και ο ρυθμός του αγώνα παραμένει ίδιος, ο Μάριος σταματά αντικανονικά αντίπαλο που έβγαινε στην αντεπίθεση και δέχεται την κίτρινη κάρτα, την οποία παραδέχεται. Στη συνέχεια, ο νεαρός άσος είχε μία φυσιολογική συνομιλία με αντίπαλο, ο οποίος θίχτηκε για ανεξήγητο λόγο και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του Μάριου. Στη συνέχεια, ο τερματοφύλακας των Κολομβιανών πλησίασε τον δεξιό μπακ του ΑΟΠ χωρίς καν να ξέρει το τι έχει γίνει και του έκανε επίδειξη... "μαγκιάς". Οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ιδιαίτερος εκνευρισμός κυρίευσε το Σαραντουλάκη, ενώ λίγο έλειψε να βγει εκτός εαυτό και ο Σάκης.

Γκολ και ήττα

Το συγκεκριμένο φάουλ εκτελέστηκε λίγο μετά το κέντρο του γηπέδου. Ο αντίπαλος σούταρε με δύναμη, προσευχόμενος να πάει η μπάλα μέσα. Οι προσευχές του έπιασαν τόπο και η "στρογγυλή θεά" πήγε με δύναμη ακριβώς στο μοναδικό σημείο όπου μπορούσε να πάει για να γίνει το 0-1. Γκολ για τους Κολομβιανούς από το πουθενά και πλήρης αιφνιδιασμός για τον Παναιγειρατικό.
Η κατάσταση δεν άλλαξε στη συνέχεια. Ο ΑΟΠ προσπαθούσε να φτάσει έστω στην ισοφάριση στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά καμία ουσία. Οι Αχαιοί διατήρησαν το μέτριο πρόσωπό τους και σε συνδυασμό με το άγχος τους οδήγησαν στην ουσία μόνοι τους την ομάδα σε μία απρόσμενη ήττα από τους σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους τους. Τελικό σκορ. Παναιγειρατικός-Κολομβιανοί 0-1!

Περισυλλογή και σοβαρότητα

Μόνο ήττα δε θα μπορούσαν να περιμένουν οι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού στο χθεσινό παιχνίδι με τους συγκεκριμένους αντιπάλους. Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι μόνο η ήττα, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, διότι δεν μπορείς να πεις ότι οι Αχαιοί στάθηκαν άτυχοι, παρόλο που το γκολ των "κίτρινων" ήταν τυχερό. Ο Παναιγειρατικός ηττήθηκε στην ουσία από τον κακό του εαυτό. Είναι αυτό που έλεγαν στη συνέχεια όλοι. Ο Παναιγειρατικός έχασε το παιχνίδι, δεν το κέρδισαν οι Κολομβιανοί.
Το πάθημα των "μελανόλευκων" καλείται να γίνει μάθημα και τα σοκαρισμένα κι απογοητευμένα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών μας έδειχναν ότι εκείνοι αντιλήφθηκαν πλήρως πως στα επόμενα παιχνίδια πρέπει να παρουσιαστούν πολύ σοβαροί, αν θέλουν να κυνηγήσουν τη διάκριση στο φετινό πρωτάθλημα.

Για την Ιστορία, στο χθεσινό αγώνα του ΑΟΠ έπαιξαν οι: Διον. Μάντζος, Μ. Μάντζος, Ντοάς, Μπούρας, Δημ. Μάντζος (c), Σαραντουλάκης, Πάτσης, Φαίδων και Θωμάς.
Κανένα γκολ δε σημειώθηκε υπέρ του Παναί.
Κίτρινη κάρτα δέχτηκε ο Μάριος.

Το ματς παρακολούθησαν από κοντά η πρώην πρόεδρος του ΑΟΠ Τζωρτζίνα Μπουρίκα, ο Αιγειράτης Νίκος Μουτάφης, το μέλος του ΔΣ του Παναί Μανώλης Παπαντωνάκης και ο φίλος της ομάδας Κώστας Τζιώτης.

Απομένουν πέντε "τελικοί" στους οποίους θα κριθεί η κατάληψη ή όχι μιας θέσης στην 4άδα από τον ΑΟΠ. Η αντεπίθεση του Παναιγειρατικού καλείται να ξεκινήσει στις 19:00 το ερχόμενο Σάββατο 5 Μαΐου κόντρα στην Beer Academy.