8 Απρ 2012

Δε... νηστεύει στα γκολ

Με συνοπτικές διαδικασίες τελείωσε το παιχνίδι ο Παναιγειρατικός χθες το βράδυ στο "Γήπεδο 4" στην τελευταία αναμέτρηση της ομάδας πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Οι ποδοσφαιριστές της "Μαύρης Αρμάδας" σε ρυθμούς ρελαντί έφτασαν σε μία νέα ευρεία νίκη με 9-1, αυτή τη φορά με αντίπαλο τα αντιαθλητικά Πετράλωνα. Καταιγιστικοί οι Αχαιοί στο α' μέρος με τον δείκτη του σκορ να φτάνει στο 7-1, έπεσαν τα κοντέρ στο β' για συντήρηση δυνάμεων, θεατής ο Σάκης, ένταση με Φιριππή όταν αντίπαλος έθεσε... στόχο ζωής να του σπάσει το πόδι.
Ο Παναιγειρατικός βρίσκεται πλέον μόνος στην 4η θέση της βαθμολογίας έχοντας αγώνα λιγότερο τόσο από τις 5ες Γιουβεντούζες τις οποίες ξεπερνά με 2 βαθμούς ήδη, όσο και από τους 3ους Εν Λευκώ που είναι μπροστά για έναν πόντο. Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΟΠ έχει και μαθηματικά το πλεονέκτημα να περάσει μόνος στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η αρχική 8άδα

Οι απουσίες των Κρεκούκια και Τσιμπούρη ήταν σαφώς σημαντικές, ωστόσο το ισχυρό ρόστερ του Πέτρου Παπανικολάου ήταν έτοιμο να καλύψει στο έπακρο τα κενά τους. Ο Αιγαλεώτης coach πραγματοποίησε μία έκπληξη, βάζοντας βασικό τον Μάριο και αμυντικό χαφ τον Πάτση κάτι που σίγουρα ήταν απρόσμενο. Σάκης, λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια, με την άμυνα να απαρτίζεται από τα αριστερά προς τα δεξιά από τους Φιριππή-Ντοά-Μάριο. Ως ρυθμιστής του κέντρου τοποθετήθηκε ο Πάτσης, έχοντας στα αριστερά του τον Σαραντουλάκη και στα δεξιά του τον Φαίδωνα. Μόνος προωθημένος ο Μητρούσης, ενώ μοναδικός αναπληρωματικός ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος, καθώς ένα έκτακτο περιστατικό άφησε τον Κατσούρη εκτός αποστολής.

Θεέ μου, ένας ΑΟΠ...

Μαρτυρική εξέλιξη είχε για τα Πετράλωνα το α' μέρος και σαφώς η ανακούφισή τους με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου εικοσπενταλέπτου ήταν μεγάλη. Κι αυτό διότι ο Παναιγειρατικός ήταν άκρως καταιγιστικός και θέλησε από το α' μέρος να "κλειδώσει" τη νίκη. Με... ταχύτητα φωτός, μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο, το σκορ έφτασε στο 3-0. Δύο γκολ από τον Μητρούση στην αρχή και το πείσμα του Φαίδωνα να κυνηγήσει τη φάση και να σκοράρει άνοιξαν το δρόμο για την επικράτηση του ΑΟΠ. Οι Αχαιοί έδειχναν να ελέγχουν από νωρίς το ματς και φανέρωσαν σε όλους ότι θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα ιδιαίτερα όταν τα πλασέ του Σαραντουλάκη και του Φαίδωνα διαμόρφωσαν το 5-0. Στη συνέχεια, οι αντίπαλοι μείωσαν σε 5-1 μετά από τετ-α-τετ αντιπάλου με το Σάκη, χωρίς να πτοηθούν οι "μελανόλευκοι" που είχαν και κάτι ακόμη στο... μενού τους.
Ακολούθησε ένα εκπληκτικό γκολ του Κώστα Πάτση. Ο αριστεροπόδαρος άσος βρέθηκε έξω από την περιοχή των Πετραλώνων και προς τα αριστερά, κατέβασε την μπάλα υπέροχα, πέρασε με ονειρικό τρόπο τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε με δύναμη στον ουρανό των διχτύων για το 6-1. Το γκολ του "Πάτσαρου" καταχειροκροτήθηκε και σίγουρα βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα τέρματα του φετινού ΑΟΠ. Με βάση την απόδοσή του μάλιστα, μάλλον το άξιζε ο Κώστας. Το ημίχρονο έκλεισε με νέο γκολ του Μητρούση, που από το πρώτο κιόλας μέρος πέτυχε χατ-τρικ.

Η αστοχία σε όλο της το μεγαλείο

Στο β' μέρος οι ποδοσφαιριστές έριξαν τις "στροφές" τους, κάνοντας στην ουσία αγγαρεία, μιας και το ματς, κακά τα ψέμματα, είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι ο Παναιγειρατικός δε δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Οι επιθετικές προσπάθειες του ΑΟΠ στο δεύτερο μισό του αγώνα είχαν κύριο εκφραστή το Σαραντουλάκη που από τα αριστερά έκανε πολλή δουλειά. Στο Δαφνιώτη άσο δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει για δεύτερη φορά στον αγώνα αλλά τις απώλεσε. Άτυχος στάθηκε και ο Μητρούσης με κάποια ωραία σουτ του να αποκρούονται από τον τερματοφύλακα ή να κοντράρουν σε αμυντικό, ενώ και ο Δημήτρης Μάντζος με σουτ εντός περιοχής είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά η μπάλα έφτασε στα χέρια του τερματοφύλακα των Πετραλώνων.

Ένταση με Φιριππή

Οι ποδοσφαιριστές των Πετραλώνων φαίνεται πως έχουν αρκετά να μάθουν για να αγωνιστούν σοβαρά σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Όχι, το σχόλιο δεν πηγαίνει στις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες, αλλά στα αλλεπάλληλα τάκλιν που πραγματοποιούσαν συχνά κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Σίγουρα, πάντως, ένας από τους παίκτες των χθεσινών μας αντιπάλων πρέπει να μάθει πολλά περισσότερα. Αυτό απέδειξε στα μέσα του β' μέρους, όταν και μετά από μία δυνατή κόντρα με τον Τάκη Φιριππή, παρότι προηγουμένως είχε ζητήσει αδικαιολόγητα το λόγο από τον θηριώδη μπακ του ΑΟΠ, εκείνος έτρεξε με δολοφονικό τρόπο και έκανε τάκλιν στον Φιριππή που, χωρίς υπερβολή, σπάει πόδια. O "Τάκαρος" εξερράγη κι έτρεξε εξοργισμένος πάνω στον αντιαθλητικό κι όχι μόνο αντίπαλο. Απειλήθηκε σύρραξη, την ίδια ώρα που ο Δημήτρης Μάντζος ήταν εκτός εαυτού και μιλούσε "γαλλικά" στο συγκεκριμένο παίκτη.

Δύο βολές στο "νεκρό"

Μετά την ένταση που προκλήθηκε μετά το αντιαθλητικό τάκλιν εις βάρος του Φιριππή, ο διαιτητής απέβαλε τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή και προέτρεψε τον Τάκη να αντικατασταθεί χωρίς να τον αποβάλει. Μάριος στη θέση του και το ματς συνεχίζεται. Ένα ματς που ήδη είχε κριθεί και όλοι γνώριζαν τον τελικό νικητή.
Ο Φαίδων λίγο έλειψε να πετύχει το δεύτερο χατ-τρικ της καριέρας του όταν μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή η μπάλα του στρώθηκε στον αέρα σε κενή εστία. Ο "Fed" έπιασε δυνατό βολέ με το δεξί αλλά η "στρογγυλή θεά" τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Πετραλώνων και το γκολ δεν επετεύχθη.
Αυτό που δεν κατάφερε ο Φαίδων όμως, το κατάφερε εις διπλούν ο Μητρούσης που έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες τα πέντε γκολ στο ματς και τα 30 συνολικά φέτος, βάζοντας πλώρη για μεγάλα ρεκόρ. Δύο τετ-α-τετ ήταν αρκετά για να πλασάρει εύστοχα ο "Μητρο-γκολ" και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 9-1.
Ο διαιτητής του αγώνα δεν κράτησε καμία καθυστέρηση, ποιος ο λόγος άλλωστε, και το παιχνίδι τελείωσε. Παναιγειρατικός-Πετράλωνα 9-1.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, λοιπόν από τους παίκτες του ΑΟΠ.

Για την Ιστορία, την ευρεία νίκη της "Μαύρης Αρμάδας" υπέγραψαν οι: Διον. Μάντζος, Μάριος, Ντοάς, Φιριππής, Πάτσης, Σαραντουλάκης, Φαίδων, Μητρούσης, Δημ. Μάντζος (c) και ο coach Παπανικολάου.
Τα εννέα αιγειράτικα γκολ πέτυχαν οι: Μητρούσης (5), Φαίδων (2), Πάτσης, Σαραντουλάκης.
Για ένα ακόμη ματς κανένας παίκτης του ΑΟΠ δε δέχτηκε κάρτα. Για όσους πιθανότατα απορήσουν, ο Φιριππής δεν αποβλήθηκε, κάτι που παραδέχτηκε και ο διαιτητής του αγώνα. Απλώς αντικαταστάθηκε.
Τις χθεσινές προσπάθειες των παικτών του ΑΟΠ παρακολούθησαν από κοντά οι Αιγειράτες Θανάσης Θωμάς και Νίκος Μουτάφης καθώς και οι δύο πιστοί φίλοι της ομάδας Τάσος Οικονόμου και Κώστας Τζιώτης.

Μόνος τέταρτος

Ο Παναιγειρατικός πλέον μπορεί να απολαμβάνει για την ώρα μία θέση από τις πρώτες τέσσερις προνομιούχες και να κάνει Πάσχα ήσυχος. Οι ποδοσφαιριστές της "Μαύρης Αρμάδας" μπορεί να πέτυχαν πολλά γκολ, αλλά η ουσία δεν είναι αυτή, αλλά οι δύο βαθμοί της νίκης. Οι Γιουβεντούζες που είχαν δύο παραπάνω αγώνες από τον ΑΟΠ δεν αγωνίστηκαν κι έτσι οι Αχαιοί τους ξεπέρασαν κατά δύο βαθμούς, έχοντας παράλληλα κι έναν αγώνα λιγότερο. Μία ώρα πριν το ματς του Παναί, οι Εν Λευκώ έχαναν με 8-5 από το Κουρδιστάν, δίνοντας την ευκαιρία στον Παναιγειρατικό να κυνηγήσει την 3η θέση, καθώς βρισκόμαστε έναν πόντο πίσω από τους Εν Λευκώ με έναν αγώνα λιγότερο! Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: α) ότι ο ΑΟΠ μαθηματικά με νίκη στο ματς που του υπολείπεται περνά στην 3η θέση και β) ότι πολλά θα κριθούν στη ρεβάνς με τους Εν Λευκώ.
Για όσους ίσως μπερδεύτηκαν, δείτε αναλυτικά τη μάχη 3ης-5ης θέσης:


Τα αποτελέσματα της χθεσινής αγωνιστικής
Κολομβιανοί-Μεϊβάντ 1-23
Κουρδιστάν-Εν Λευκώ 8-5
Beer Academy-Jack Daniels United 10-4
Όαση-Σιντρίμ Τιμ 7-1
Παναιγειρατικός-Πετράλωνα 9-1

Σε προσωπικό επίπεδο

Διονύσης Μάντζος: Αφού δεν... κοιμήθηκε, πάλι καλά. Πέραν της φάσης του γκολ και ενός δοκαριού στο α' μέρος, δεν είχε άλλη φάση στην οποία να ανησυχήσει. Ιδιαίτερα στο β' μέρος ζήτημα αν ακούμπησε δύο φορές την μπάλα.

Μάριος Μάντζος: Καλός σε γενικές γραμμές. Ιδιαίτερα στο α' μέρος έκανε δουλειά, ωστόσο το γκολ των Πετραλώνων είναι κατά κύριο λόγο δική του ευθύνη καθώς χάνει στην πλάτη τον προσωπικό του αντίπαλο.

Γιώργος Ντοάς: Ήταν παρών όποτε χρειάστηκε, αν και δε συνέβη αυτό πολλές φορές. Οι αντίπαλοι αναπτύσσονταν από τα άκρα κυρίως και έκοβε συνεχώς τις σέντρες. Ο προσωπικός του αντίπαλος δεν τον βασάνισε καθόλου.

Τάκης Φιριππής: Σταθερότατος και καλός και ο "Τάκαρος", που απείλησε με ένα επικίνδυνο μακρινό σουτ. Εξερράγη δικαίως στη φάση του δολοφονικού τάκλιν αντιπάλου εις βάρος του και αντικαταστάθηκε.

Κώστας Πάτσης [«MVP]: Όλη η δουλειά του κέντρου περνούσε από τα πόδια του και όλοι συμφωνούν στο ότι μιλάμε για τον MVP του χθεσινού αγώνα. Έκανε τα πάντα, ενώ πέτυχε κι ένα γκολ για όσκαρ.

Ζαχαρίας Σαραντουλάκης: Έτρεξε πολύ για ακόμη μία φορά ενώ βοήθησε τα μέγιστα με τις επιστροφές του στην άμυνα. Δεν καταλάβαινε κανείς για πότε έτρεχε από την επίθεση στα μετόπισθεν. Πέτυχε γκολ, αλλά έχασε αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα του ΑΟΠ. Κατά τα άλλα, πολύ βοηθητικός.

Φαίδων Πατερομιχελάκης: Συνεχίζει ακάθεκτος τις υψηλές του επιδόσεις στη φετινή σεζόν και προσέθεσε ακόμη ένα καλό ματς και δύο γκολ στο ενεργητικό του. Το οριζόντιο δοκάρι του στέρησε τη χαρά του χατ-τρικ, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Αξιοποίησε για ακόμη μία φορά την ταχύτητά του και βοήθησε τα μέγιστα.

Γρηγόρης Μητρούσης: Επικίνδυνα εύστοχος ο "Μητρο-γκολ". Ό,τι σούταρε, έμπαινε. Σταμάτησε στα πέντε γκολ, κάτι που του φαίνεται... χόμπυ σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Βασικότατος παράγοντας στη νίκη του ΑΟΠ ενώ γενικότερα ήταν πολύ καλός κι ομαδικός.

Δημήτρης Μάντζος (c): Με λιτό τρόπο ο αρχηγός του ΑΟΠ ήλεγξε το κέντρο της ομάδας. Αθόρυβα κι απλά κράτησε τα νώτα στα χαφ και βοήθησε και επιθετικά. Λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά δεν ευτύχησε να τα καταφέρει.


Όσον αφορά τον επόμενο αγώνα του Παναιγειρατικού, προφανώς κι αυτός δε θα είναι το ερχόμενο Σάββατο, καθώς πρόκειται για το Μεγάλο Σάββατο. Οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΠ αναμένεται να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση την προηγουμένη της Κυριακής του Θωμά, δηλαδή στις 21/04. Ο αντίπαλος της "Μαύρης Αρμάδας" δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, κάτι που μάλλον προγραμματίζεται για τα μέσα της εβδομάδας μετά το Πάσχα.
Υπογραμμίζουμε πως, σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα σχετικά με την αποστολή της ομάδας για εκείνο το ματς, ο Παναιγειρατικός δε θα χρεωθεί αναβολή σε περίπτωση που τη ζητήσει, καθώς πρόκειται για ημέρες εορτών, κάτι που η διοργάνωση ανέκαθεν σεβόταν.
Το επίσημο ιστολόγιο του Παναιγειρατικού θα μείνει κοντά σας καθ' όλη τη διάρκεια των διακοπών και θα σας ενημερώνει για τα νέα της ομάδας και ιδιαίτερα ό,τι αφορά την επόμενη αναμέτρηση του συλλόγου. Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξή σας. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!