15 Φεβ 2012

Ήττα... με ψηλά το κεφάλι!

Την ήττα με σκορ 4-2 γνώρισε το περασμένο Σάββατο ο Παναιγειρατικός, στο ντέρμπι της αγωνιστικής, απέναντι στους Εν Λευκώ. Οι μελανόλευκοι παρατάχθηκαν εκ νέου με σημαντικές απουσίες στον αγωνιστικό χώρο του Ελαιώνα, γεγονός που έπαιξε ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Στο απουσιολόγιο του Παπανικολάου, πλάι στους Πάτση και Ερμείδη που αναμενόταν να απουσιάσουν, προστέθηκαν οι Ντοάς και Κρεκούκιας. Ο πρώτος είχε υποχρέωση στη στρατιωτική μονάδα στην οποία υπηρετεί και ο δεύτερος ταλαιπωρείτο από πρόβλημα στη μέση του. Ο Παναιγειρατικός έμεινε πίσω στο σκορ από το α’ μέρος, με 3-1 πληρώνοντας ουσιαστικά τις μικρές στιγμές ολιγωρίας στις οποίες βρέθηκε ενώ στην επανάληψη έκανε αξιόλογη προσπάθεια να πετύχει την μεγάλη ανατροπή, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Σύρραξη απειλήθηκε στο β’ μέρος όταν ο Μάριος Μάντζος δέχθηκε χτύπημα εκτός φάσης.

Η αρχική 8αδα

Με δεδομένη την απουσία και του Διονύση Μάντζου, κάτω από τα δοκάρια το παρόν σ’ ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι έδωσε ο Φώτης Τριβιζάς. Μπροστά του παρατάχθηκαν οι Λάμπρου στο κέντρο της άμυνας, Φιριππής αριστερά και Μάριος Μάντζος δεξιά, με την μεσαία γραμμή να απαρτίζεται από τους Δημήτρη Μάντζο (c) στον άξονα και Τσιμπούρη, Σαραντουλάκη στην αριστερή και δεξιά πτέρυγα αντίστοιχα. Αιχμή του δόρατος στην επίθεση για τους Αιγειράτες ο Μητρούσης με μόνη εναλλακτική επιλογή στον πάγκο τον νεαρό Φαίδωνα Πατερομιχελάκη.

Απώλεια συγκέντρωσης στο α’ μέρος

Οι μελανόλευκοι, εμφάνισαν καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο αλλά απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες, που θα μπορούσαν να τους φέρουν μπροστά στο σκορ, και τιμωρήθηκαν παράλληλα για τα λιγοστά λάθη στα οποία υπέπεσαν ανασταλτικά. Καμία ομάδα δεν είχε σαφή υπεροχή στο ξεκίνημα. Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε στον Μητρούση, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον αντίπαλο πορτιέρο έπειτα από γύρισμα που δέχτηκε στην καρδιά της περιοχής. Οι ισορροπίες άλλαξαν όταν οι Εν Λευκώ προηγήθηκαν με εξαιρετικό μακρινό σουτ που προσγειώθηκε στο “παραθυράκι της εστίας” του Τριβιζά. 1-0. Ο Παναιγειρατικός προσπάθησε ν’ αντιδράσει και έχασε σπουδαία ευκαιρία έπειτα από στημένη εκτέλεση του Τσιμπούρη και κεφαλιά του Σαραντουλάκη που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και δεύτερο χτύπημα στην μελανόλευκη άμυνα. Υποδειγματική αντεπίθεση των Εν Λευκώ βρήκε την αμυντική γραμμή του ΑΟΠ ανήμπορη ν’ αναχαιτίσει τον αντίπαλο επιθετικό που στη συνέχεια πλάσαρε από κοντά, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Ακολούθησε άμεση απάντηση. Ο Μητρούσης τροφοδοτήθηκε στο ύψος της περιοχής και με όμορφη κίνηση έβαλε πλάτη τον αμυντικό πλασάροντας άψογα για το 2-1. Το γκολ έδωσε νέα ώθηση στην ομάδα, όχι όμως για πολύ, καθώς οι Εν Λευκώ πέτυχαν και τρίτο τέρμα λίγο πριν τη λήξη “στριμώχνοντας” για τα καλά τους Αχαιούς. Σκορ ημιχρόνου 3-1.

Με στόχο την μεγάλη ανατροπή

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε άρδην με τον Παναιγειρατικό να παίρνει εξ ολοκλήρου τα ηνία της αναμέτρησης αρχίζοντας ένα ανελέητο σφυροκόπημα στην αντίπαλη άμυνα. Και οι προσπάθειες δεν άργησαν ν’ αποφέρουν καρπούς… Ασίστ του Μητρούση βρίσκει τον Σαραντουλάκη από τα’ αριστερά που πλασάρει στη γωνία και μειώνει σε 3-2 αναπτερώνοντας τις ελπίδες του ΑΟΠ. Στιγμές αργότερα, νέο σουτ του Σαραντουλάκη βρίσκει το κάθετο δοκάρι των Εν Λευκώ, με τους Αιγειράτες να αγγίζουν αλλά να μην πετυχαίνουν την ισοφάριση στην πιο χαρακτηριστική ίσως ευκαιρία τους. Η υπεροχή του Παναιγειρατικού μεταφράστηκε σε σωρεία ευκαιριών από’ κει κι έπειτα. Αποτελεί κυριολεκτικά ευτύχημα για τους Εν Λευκώ το γεγονός ότι μπόρεσαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Στο μεταξύ, σε ανύποπτη φάση σημειώθηκε αψιμαχία ανάμεσα στον Μάριο Μάντζο και το αριστερό μπακ των αντιπάλων που χτύπησε ύπουλα τον νεαρό άσο και παραλίγο να τον τραυματίσει. Απειλήθηκε γενική σύρραξη, με τους ποδοσφαιριστές του ΑΟΠ να σπεύδουν για να ζητήσουν τον λόγο από τον παίκτη, ωστόσο οι ψυχραιμότεροι φρόντισαν ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ακολούθησε η αντικατάσταση του Μάριου από τον Φαίδωνα που πήρε θέση στη μεσαία γραμμή.

Φινάλε και χαριστική βολή

Όσο περνούσε η ώρα και ο Παναιγειρατικός δεν σκόραρε, τα κενά πίσω μεγάλωναν. Και κάπου εκεί έκανε την εμφάνιση του ο απαράβατος νόμος του ποδοσφαίρου. Αντεπίθεση των Εν Λευκώ τους φέρνει εκ νέου μπροστά από τα καρέ του Τριβιζά που δεν δυσκολεύτηκαν να γράψουν το 4-2 «κόβοντας» για τα καλά τη φόρα των Αχαιών. Στα λεπτά που απέμεναν το παιχνίδι άνοιξε αρκετά με πολλές φάσεις εκατέρωθεν. Παρ’ όλα αυτά δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα με αποτέλεσμα οι μελανόλευκοι να υποχρεωθούν στην 3η φετινή τους ήττα. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Πέτρο Παπανικολάου να συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές του για την προσπάθεια τους και να τους ενθαρρύνει να παραμείνουν με ψηλά το κεφάλι ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Αυτό ήταν πιθανότατα το τελευταίο παιχνίδι του Γιάννη Λάμπρου ως το τέλος της σεζόν με τους συμπαίκτες του να τον χαιρετούν στο φινάλε του αγώνα σε φανερά φορτισμένο κλίμα.

Για την ιστορία στην αναμέτρηση αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Λάμπρου, Μ. Μάντζος, Φιριππής, Δημ. Μάντζος (c), Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης, Μητρούσης, Πατερομιχελάκης ενώ τα δυο γκολ του ΑΟΠ σημείωσαν οι Μητρούσης, Σαραντουλάκης.

Το ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου παρακολούθησαν από κοντά αρκετοί φίλοι της «Μαύρης αρμάδας» όπως οι Θανάσης Θωμάς, Νίκος Μουτάφης, Μανώλης Παπαντωνάκης και Κώστας Γιαννούλας.