30 Ιαν 2012

Σύλληψη για κεκτημένη ταχύτητα...

Με σκυμμένα κεφάλια αποχώρησαν τελικά οι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού από το "Γήπεδο 4" του Ελαιώνα στην αναμέτρηση του Σαββάτου με αντίπαλο τους Ναυτόμπατσους καθώς γνώρισαν την ήττα με σκορ 3-1. Οι Αχαιοί εμφανίστηκαν λαβωμένοι στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα όπως αποδείχθηκε ενώ τα προβλήματα στην ούτως ή άλλως ολιγομελή αποστολή της "Μαύρης Αρμάδας" επιδεινώθηκαν όταν οι άνθρωποι της ενημερώθηκαν την καθυστερημένη άφιξη των Τσιμπούρη και Πάτση στον Ελαιώνα. Ο ΑΟΠ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο σχεδόν σε όλο το α' μέρος γεγονός που είχε σαφώς επίπτωση στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Το 2-0 του α' ημιχρόνου σε βάρος των "μελανόλευκων" δυσχέρανε το έργο τους οι οποίοι δέχτηκαν και τρίτο τέρμα στην επανάληψη με αποτέλεσμα να βρεθούν οριστικά με την πλάτη στον τοίχο. Ο Μητρούσης πέτυχε το γκολ της τιμής μειώνοντας στο τελικό 3-1 .

Η αρχική 8αδα

Σε ρόλο αλχημιστή επιδόθηκε ο Πέτρος Παπανικολάου, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αφού τις δεδομένες απουσίες των αδελφών Μάντζων και του Τάκη Φιρριπή, διαδέχθηκαν αυτές των Τσιμπούρη και Πάτση -έστω και προσωρινά- που αφίχθησαν στο γήπεδο με καθυστέρηση λόγω ανειλημμένης επαγγελματικής υποχρέωσης. Ο "Πετράνιο" αναγκάστηκε να ανακατέψει αρκετά την τράπουλα προκειμένου να παρατάξει την καλύτερη δυνατή… 7αδα! Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Φώτης Τριβιζάς με τον Γιάννη Λάμπρου σε ρόλο κεντρικού οπισθοφύλακα. Στο πλάι του στήθηκαν Σαραντουλάκης από αριστερά και Ντοάς από δεξιά ενώ αλλαγές έγιναν και στη μεσαία γραμμή. Ερμείδης στην αριστερή πτέρυγα και Μητρούσης στην δεξιά πλαισίωσαν τον Κρεκούκια που κλήθηκε να βγάλει τα "κάστανα από τη φωτιά" ελέω έλλειψης άλλου αμυντικού χαφ. Αναγκαστικά, βεβαίως, οι μελανόλευκοι παρατάχθηκαν χωρίς φουνταριστό…

Για 20 λεπτά με λιγότερο παίκτη

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και την έλλειψη καθαρόαιμου φορ, ο ΑΟΠ πίεσε και έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες στις αρχές του αγώνα. Αποκορύφωμα το οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Μητρούση από πλάγια θέση, ωστόσο ο "Greg" στάθηκε άτυχος στη συγκεκριμένη φάση. Οι Ναυτόμπατσοι όσο περνούσε η ώρα ζωήρευαν με αποτέλεσμα να προηγηθούν, όταν μια κάθετη μπαλιά τρύπησε σαν βέλος την αιγειράτικη άμυνα και ο ξεχασμένος επιτιθέμενος παίκτης τους δεν δυσκολεύτηκε ν' ανοίξει το σκορ. 1-0 και ο Παναιγειρατικός πίσω στο σκορ. Λίγο αργότερα εισήλθαν εσπευσμένα στον αγωνιστικό χώρο, Τσιμπούρης και Πάτσης με στόχο να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας (με τον Ντοά να αποσύρεται προσωρινά). Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δε συνέβη. Οι τεχνίτες Ναυτόμπατσοι είχαν ήδη πιάσει ρυθμό την ώρα στον οποίο οι "μελανόλευκοι" πάσχιζαν να προσαρμοστούν στις νέες εσωτερικές αλλαγές που έρχονταν στη διάταξη της ομάδας. Και κάπου εκεί, σ' ένα νεκρό σημείο για τον ΑΟΠ ήρθε και το 2-0. Παράλληλη μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Παναιγειρατικού από τ' αριστερά έδωσε στον αντίπαλο αέρα δύο τερμάτων και στον ΑΟΠ μηδαμινή δυνατότητα αντίδρασης αφού ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν άργησε να σφυρίξει την λήξη του α' ημιχρόνου.

Πιο κινητικός στο δεύτερο μέρος

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές σε σχέση μ' εκείνους που τελείωσαν το πρώτο. Στα μετόπισθεν Πάτσης, Λάμπρου και Σαραντουλάκης παρατάχθηκαν από αριστερά προς τα δεξιά με την μεσαία γραμμή να απαρτίζεται από τους Τσιμπούρη στον άξονα, Κρεκούκια δεξιά και Ερμείδη στ' αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μητρούσης για τους Αιγειράτες. Με τον ΑΟΠ εμφανώς στριμωγμένο, όντας δυο γκολ πίσω δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές. Οι Αχαιοί έπρεπε να ρισκάρουν επιθετικά, κάτι που έκαναν με κίνδυνο πάντοτε να δεχτούν και τρίτο γκολ. Βλέποντας τα κενά που δημιουργούνταν και ορισμένες κλασσικές χαμένες ευκαιρίες των αντιπάλων, ο Παπανικολάου αποφασίζει να ρίξει και πάλι τον Ντοά στον αγώνα που αντικατέστησε τον Μητρούση (και πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας). Τα πράγματα, όμως, δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Κάπου στα μέσα του β' μέρους, αντεπίθεση των Ναυτόμπατσων, , βρήκε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του ΑΟΠ να πραγματοποιούν αργή επιστροφή και με ανοχύρωτη την άμυνα πολύ φυσιολογικά έγινε και το 3-0. Το έργο είχε αρχίσει να παίρνει πλέον την τροπή του. Ο Κρεκούκιας αποχώρησε εν εξάλλω για τον πάγκο που τα είχε δικαιολογημένα με την απόδοση της ομάδας και τον εαυτό του. Η αντίδραση ήρθε λίγο μετά, παρ’ όλα αυτά, με τον Ερμείδη να δίνει παλικαρίσια ασίστ στον Μητρούση στο ύψος της περιοχής ο οποίος έγραψε με ωραίο σουτ το 3-1 συμμαζεύοντας κάπως τη διαφορά. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναιγειρατικό ηττημένο από τη χθεσινή αναμέτρηση χωρίς ωστόσο να δικαιούται κάτι περισσότερο αφού κατά γενική ομολογία παρουσιάστηκε κατώτερος απ’ τον αντίπαλο του.

Ησυχία και περισυλλογή στο αιγειράτικο στρατόπεδο

Δεν ήταν ικανοποιημένος, όχι όμως και επικριτικός προς τους παίχτες του ο Πέτρος Παπανικολάου που συνέστησε ψυχραιμία. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Παναιγειρατικού μέσα στο 2012 που καλείται να ανασυνταχτεί και να ξεχάσει την κακή εμφάνιση εν όψει της προσεχής αναμέτρησης με την Σιντρίμ Τιμ.
Για την στατιστική, στην χθεσινή ήττα από τους Ναυτόμπατσους για τον Παναιγειρατικό αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Λάμπρου, Ντοάς, Σαραντουλάκης, Κρεκούκιας, Ερμείδης, Μητρούσης, Πάτσης και Τσιμπούρης.
Το παρόν στην αναμέτρηση έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Χάρης Πλούμης, ο Θανάσης Θωμάς που ήρθε εκ νέου να στηρίξει την ομάδα της καρδιάς του και ο Μανώλης Παπαντωνάκης.