16 Ιαν 2012

Γιορτή με... μπύρες

Νέα τεράστιας σημασίας νίκη πήρε το Σάββατο το απόγευμα ο Παναιγειρατικός στο "Γήπεδο 4". Κόντρα στην Beer Academy, η οποία εμφανίστηκε πλήρης και με... νέο ρόστερ, ο ΑΟΠ χρειάστηκε πολύ τρέξιμο και κόπο για να πάρει το σπουδαίο δίποντο. Οι "μελανόλευκοι" χάρη στα γκολ του Μητρούση και του Ερμείδη που σκόραραν από δύο φορές στο β' ημίχρονο ανάγκασαν ακόμη έναν αντίπαλο να φύγει με κατεβασμένο το κεφάλι καθώς νίκησαν με 4-1 τους "πορτοκαλί". Εξαιρετική η εμφάνιση άμυνας κι επίθεσης που συνδεόταν αρμονικά χάρη στην υπέροχη εμφάνιση των παιδιών στο κέντρο με πρωτεργάτη τον αρχηγό Δημήτρη Μάντζο από τις καθοριστικές προσπάθειες του οποίου ξεκινούν τα τρία πρώτα γκολ του ΑΟΠ.

Η αρχική 8άδα

Ο Πέτρος Παπανικολάου δεν είχε πολλά πράγματα να σκεφτεί για την αρχική 8άδα μετά την επιστροφή των Σάκη, Δημήτρη Μάντζου και Κρεκούκια αλλά και τις σημαντικότατες απουσίες των Φιριππή και Τσιμπούρη. Μοναδικός "πονοκέφαλος" το αίτημα του Ερμείδη να μην ξεκινήσει για άκρως σεβαστούς προσωπικούς λόγους. Κάτω από τα δοκάρια τοποθετήθηκε ο Διονύσης Μάντζος με την άμυνα να απαρτίζεται από δεξιά προς τα αριστερά από τους Μάριο-Λάμπρου-Πάτση. Το κέντρο κλήθηκε να "κοντρολάρει" ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος έχοντας στα αριστερά του τον Σαραντουλάκη και στα δεξιά του τον Κρεκούκια. Αιχμή του αιγειράτικου "δόρατος" ο Μητρούσης. Ως αναπληρωματικοί οι Κατσούρης, Πατερομιχελάκης, Ερμείδης.

Ζόρισμα στο α' μέρος

Ο Παναιγειρατικός μπήκε στο παιχνίδι χωρίς να φοβάται αλλά κάτι τέτοιο δε σήμαινε πως υποτιμούσε τον αντίπαλο. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι η Beer Academy θα προέβαλλε τόσο σθεναρή αντίσταση στον ΑΟΠ καθ' όλη τη διάρκεια του α' μέρους. Οι ποδοσφαιριστές της "Μαύρης Αρμάδας" προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των "μπυρών", οι οποίες εμφανίστηκαν προφανώς με αρκετές προσθήκες στο ρόστερ τους καθώς η απόδοσή τους μόνο ομάδα 10ης θέσης δε θύμιζε. Το ματς απαιτούσε πολύ τρέξιμο κι, αν δεν ήταν σε καλή μέρα οι ποδοσφαιριστές μας, σίγουρα θα υπήρχε σοβαρό ζήτημα απώλειας βαθμών.
Κλασσικές ευκαιρίες δε σημειώθηκαν από την πλευρά των αντιπάλων αλλά ούτε μπορούμε να πούμε πως το γήπεδο "έγερνε" προς την περιοχή τους ενώ η απουσία του Ερμείδη από τον αγωνιστικό χώρο γινόταν αισθητή. Το ματς κύλησε με τον ΑΟΠ να πιέζει και να χάνει κάποιες ευκαιρίες ενώ είχε και δοκάρι με τον Κρεκούκια αλλά το 0-0 παρέμεινε.

"Μαέστρος" ο αρχηγός, "χορωδία" Μητρούσης-Ερμείδης

Στο β' μέρος η εικόνα του αγώνα φαινόταν να αποτελεί μία... "φωτοτυπία" της εικόνας του α' ημιχρόνου μέχρι ο Δημήτρης Μάντζος να πάρει την οργάνωση των επιθέσεων στα χέρια του και οι Μητρούσης κι Ερμείδης τα όπλα τους.
Ο αρχηγός παίρνει παλικαρίσια κεφαλιά και συνδυάζεται με τον Μητρούση και στη συνέχεια τροφοδοτεί τον Σαραντουλάκη, ο οποίος γυρίζει και πάλι στον Μητρούση. Ο στράικερ της ομάδας μας ρίχνει αντίπαλο στο έδαφος με έξοχη προσποίηση και με φοβερό σουτ εκτός περιοχής ανοίγει το σκορ. 1-0.
Στη συνέχεια, ο Ερμείδης περνά στη θέση του Κρεκούκια και χάνει μοναδική ευκαιρία να πετύχει το 2-0 αλλά στο επόμενο λεπτό δε θα χαριστεί. Το πλάγιο άουτ της Beer Academy σταματά στο "αόρατο τείχος" του Δημήτρη Μάντζου που με το κεφάλι δίνει την ασίστ στον Ερμείδη που με κοντρόλ και συρτό σουτ εκτός περιοχής πετυχαίνει ένα όμορφο γκολ για το 2-0.
Ένα λεπτό αργότερα κι ενώ τα πράγματα όλοι πίστεψαν ότι τελείωσαν ήρθε η μείωση του σκορ. Σε μια τραγική επίδειξη άμυνας ο Μάριος χάνει τον προσωπικό του αντίπαλο του οποίου το κοντρόλ μετουσιώνεται κατά τύχη σε σουτ και το 2-1 σημειώνεται.
Τη λύτρωση όμως θα φέρει και πάλι ο Ερμείδης. Σε μια φάση που ο Πάτσης παίρνει την μπουκιά από το στόμα του σκόρερ των "μπυρών" ο Δημήτρης Μάντζος κοντρολάρει και πασάρει κάθετα στον Μητρούση που περιμένει την κίνηση του Ερμείδη από τα δεξιά. Την κατάλληλη στιγμή του στρώνει την μπάλα κι εκείνος με δολοφονικό πλασέ σημειώνει το 3-1 βάζοντας τις καρδιές των Αιγειρατών στις θέσεις τους.
Στη συνέχεια, κι ενώ ο Κρεκούκιας έμπαινε στη θέση του Μάριου ο Σαρντουλάκης με έξοχη μπαλιά από την άμυνα βγάζει τον Μητρούση σε πλεονεκτική θέση για γκολ στα δεξιά της περιοχής κι εκείνος με φοβερό πλασέ έγραψε τον επίλογο στο "Γήπεδο 4". 4-1.
Ο Πατερομιχελάκης αντικατέστησε τον Μητρούση λίγα λεπτά πριν το τέλος.

Χαμόγελα και καλή ψυχολογία

Ευχάριστο ήταν το κλίμα στις τάξεις του Παναιγειρατικού αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης. Μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι, ο ΑΟΠ πήρε μια σπουδαία νίκη με πολύ κόπο έναντι της ανανεωμένης Beer Academy. Τα χαμόγελα δεν έφυγαν στιγμή από τα χείλη των "μελανόλευκων" αλλά δε θα κρατούσαν για πάντα. Όλοι γνωρίζουν ότι τα κεφάλια πρέπει να συνεχίσουν να είναι μέσα για δουλειά καθώς ακολουθεί νέο κρίσιμο ματς με τους Jack Daniels United (21/01 20:00) κι όσο υπάρχει καλή ψυχολογία τα πράγματα γίνονται ολοένα κι ευνοϊκότερα για το "στρατόπεδο" του Παναιγειρατικού.

Για την Ιστορία, τη νίκη του ΑΟΠ έναντι της Beer Academy "υπέγραψαν" οι: Διον. Μάντζος, Μάριος, Λάμπρου, Πάτσης, Δημ. Μάντζος (c), Σαραντουλάκης, Κρεκούκιας, Μητρούσης, Ερμείδης, Πατερομιχελάκης και ο Κατσούρης που έμεινε στον πάγκο.
Τα τέσσερα αιγειράτικα γκολ πέτυχαν οι: Μητρούσης (2), Ερμείδης (2).
Κανένας παίκτης του ΑΟΠ δε δέχτηκε κάρτα και οι Αχαιοί παραμένουν "πεντακάθαροι".

Τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Παναιγειρατικού παρακολούθησαν από κοντά η πρώην πρόεδρος του Ομίλου Τζωρτζίνα Μπουρίκα, το μέλος του ΔΣ του ΑΟΠ Μανώλης Παπαντωνάκης, ο δικός μας άνθρωπος και (πρώην;) παίκτης της ομάδας Θανάσης Θωμάς και ο Αιγειράτης Νίκος Μουτάφης.