20 Μαρ 2011

Νίκη - χρυσάφι (ΑΟΠ - Πόρτο 4-2)

Σπουδαίας σημασίας νίκη στη μάχη για είσοδο στα play-off του Ιουνίου πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής ο Παναιγειρατικός στο "Γήπεδο 1" απέναντι στην Πόρτο Χάλι, από την οποία στον αγώνα του α΄γύρου είχε γνωρίσει βαριά ήττα με 4-1.
Ο Παναιγειρατικός, που τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει μάθει να... ζει παρά τις απουσίες, κατάφερε με σοβαρότητα και ψυχή να πάρει μια ζωτικής σημασίας νίκη. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στα μισά του α΄ ημιχρόνου πίσω στο σκορ μετά από άπιαστη εκτέλεση φάουλ αντίπαλου παίκτη, ύστερα από μαρκαρίσμα στο οποίο υπέπεσε ο Ντοάς, η "Μαύρη Αρμάδα" λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους απάντησε με τον ίδιο τρόπο με τον Τσιμπούρη ο οποίος εκμεταλλεύομενος τη λάθος τοποθέτηση του αντίπαλου γκολκίπερ ισοφάρισε δίνοντας μία νέα τροπή στον αγώνα ενόψει του δεύτερου μέρους.
Στο β' ημίχρονο ο Παναιγειρατικός μπήκε ψυχωμένος και έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα ύστερα από χαμένη εκτέλεση πέναλτι του Ερμείδη, που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ωστόσο λίγο αργότερα ο Τσιμπούρης ύστερα από καλή ομαδική ενέργεια και υπέροχη ασίστ του "Ermidao" σκόραρε δίνοντας προβάδισμα στους "Φρουρούς της Αχαΐας". Λίγα λεπτά αργότεραά ο Πάτσης εκμεταλλευόμενος την εκ νέου λάθος τοποθέτηση του αντίπαλου τερματοφύλακα με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον ΑΟΠ. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε ο Ερμείδης, παίρνοντας "το αίμα του πίσω" για το χαμένο πέναλτυ με ωραίο γυριστό σουτ τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες της Πόρτο Χάλι ήταν να μειώσουν σε 4-2 δύο λεπτά πριν τη λήξη, σε στιγμή (αδικαιολόγητης) χαλάρωσης των παικτών.
Σε γενικές γραμμές ο Παναιγειρατικός ήταν άριστα στημένος, με σφιχτή άμυνα και αντεπιθέσεις - "φωτιά". Όλοι οι παίκτες του ΑΟΠ διακρίθηκαν για το πάθος τους με αποτέλεσμα να επικρατήσουν και σε επίπεδο φυσικής δύναμης επί των τεχνικών και επικίνδυνων αντιπάλων τους. Οι Αιγειράτες δεν επέτρεψαν στην Πόρτο να κάνει το παιχνίδι της (κατοχή και πάσες), με τον Πέτρο Παπανικολάου να έχει "διαβάσει" εξαιρετικά την αντίπαλο ύστερα από το... κάζο του α΄ γύρου. Στα "συν" του αγώνα η εξαιρετική παρουσία των Τσιμπούρη, Πάτση, η σταθερότητα του Βασίλη Μάνδυλα (με μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις) και η επιστροφή του Νίκου Μαλιάκου στον αγωνιστικό χώρο του Ελαιώνα.

Τη νίκη του ΑΟΠ υπέγραψαν οι: Μάνδυλας, Λάμπρου, Ντοάς, Πάτσης, Δημ. Μάντζος (c), Μαλιάκος, Τσιμπούρης, Ερμείδης, Μ. Μάντζος.

Την ερχόμενη Παρασκευή δε θα υπάρξει επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα για τους Αχαιούς, λόγω της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.