27 Σεπ 2008

"Γλυκιά" ήττα

Την πρώτη του ήττα επί αθηναϊκού εδάφους γνώρισε απόψε το βράδυ ο Παναιγειρατικός. Το δεύτερο φιλικό στου Ρέντη κόντρα στους Επιλέκτους Morosini δεν είχε αυτή τη φορά ευτυχή κατάληξη για τους «μελανόλευκους», καθώς το τελικό 8-11 υπέρ των αντιπάλων ισοφάρισε τις νίκες (1-1) ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η απόδοση ωστόσο του Παναιγειρατικού κρίνεται πολύ ικανοποιητική, με δεδομένο τον χαρακτήρα της αναμέτρησης ως τεστ προετοιμασίας εν όψει του πρωταθλήματος. Το εκτεταμένο «rotation» στη σύνθεση του ΑΟΠ (αλλαγή σε όλες τις γραμμές σχεδόν κάθε 5 λεπτά) μπορεί να ανέδειξε το «βάθος» που διαθέτει ο Παναιγειρατικός στον πάγκο (15μελής αποστολή!), από την άλλη πλευρά όμως δεν επέτρεψε στην ομάδα να διατηρήσει την απαραίτητη ομοιογένεια ώστε να «καθαρίσει» ένα ματς που φάνηκε από την αρχή ότι μόνο... από μόνο του θα χανόταν! Σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι αντίπαλοι, πεισμωμένοι από την ήττα στο πρώτο ματς, έκαναν σημαντικές προσθήκες «της τελευταίας στιγμής» (δημιουργώντας μια επιτυχημένη «Βαβέλ» από παίκτες δικούς τους και της Μικτής ΕΠΣ Αθηνών), η φιλική δοκιμασία περνά στην ιστορία ως επιτυχημένη για τους Πρωταθλητές Αιγείρας, που έδειξαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα σπουδαία δείγματα γραφής. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως για πρώτη φορά φέτος δοκιμάστηκε στο γήπεδο η βασική «8άδα πρωταθλήματος» του ΑΟΠ, η οποία, όσο διάστημα αγωνίστηκε, «εκτόξευσε» το σκορ στο ευρύ 6-2. Κάπου εκεί άρχισαν οι «πειραματισμοί» και το παιχνίδι πέρασε -πολύ φυισολογικά- στο χώρο της «εικονικής πραγματικότητας».
Σε ατομικό επίπεδο, για άλλη μια φορά ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης απέδειξε πως δίκαια θεωρείται η «καυτή» μετεγγραφή του καλοκαιριού, καθώς στο άψογο αμυντικό του παιχνίδι έσπευσε να προσθέσει και 2 γκολ (!), επιβεβαιώνοντας πως είναι παίκτης που βοηθά σε ολόκληρο το γήπεδο, ενώ η απουσία του στα τελευταία λεπτά διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην καθολική ανατροπή του σκηνικού. Δυναμική επιστροφή για τον "πορτιέρο" Διονύση Μάντζο που έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει οριστικά τον «εφιάλτη» του τραυματισμένου του ώμου. Δεν φέρει ευθύνη σχεδόν για κανένα γκολ που δέχθηκε και ενέπνευσε και πάλι τη γνωστή σιγουριά σε όλους. Ανεβασμένος ψυχολογικά και πιο φορμαρισμένος σε σχέση με το προηγούμενο ματς ο Λουκάς Λαζαρίδης, «σκότωσε» σε τρεις φάσεις τους πρώην συμπαίκτες του, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία επιθετικής (αλλά και δημιουργικής) ικανότητας σε αυτήν την περίοδο προσαρμογής του στη νέα του ομάδα. Ιδιαίτερα θετικοί και πάλι ο «εγκέφαλος» Πέτρος Παπανικολάου (απαρνήθηκε ακόμη και... οικογενειακές υποχρεώσεις για να βοηθήσει την ομάδα) και ο «ορεξάτος» Θανάσης Θωμάς, εξαιρετικά σταθερός και αναπόφευκτα σκληρός ο «αδιαπέραστος» Γιώργος Ντοάς («ανυπόφορα» αισθητή η απουσία του στο τέλος). Αποτελεσματικός «κόφτης» και δημιουργικός στα άκρα ο Γιάννης Λάμπρου, ουσιαστικός ο Άρης Μπούρας, έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει ακόμη και ως αριστερό χαφ (!), αρκετά καλός ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος και πάλι στη θέση του δεξιού μπακ («χρεώνεται» ωστόσο το «μοιραίο» λάθος του στο 6-5). Η επιστροφή του Πέτρου Κατσούρη στη σύνθεση του ΑΟΠ δεν ήταν η ιδανική για τον Περιστεριώτη άσο. Η απουσία του από το γήπεδο τον τελευταίο μήνα δεν του επέτρεψε να πιάσει καλή απόδοση, ενώ σημείωσε κι ένα «αυτοκτονικό» αυτογκόλ σε κρίσιμο σημείο για την έκβαση του αγώνα. Αντίθετα, η επανεμφάνιση του «πάνθηρα» Δημήτρη Κατσουρίνη συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση και ένα γκολ, ενώ οι «μικροί» Δημήτρης Μοτσάκος (πέτυχε 1 γκολ), Μάριος Μάντζος και Φαίδων Πατερομιχελάκης αλλά και ο «βετεράνος» Χάρης Πλούμης, «πνιγμένοι» από τις συνεχείς αλλαγές στη σύνθεση του ΑΟΠ, «πρόλαβαν» να δείξουν αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους, παρά το γεγονός πως δεν πήραν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.
Για την ιστορία, στο αποψινό φιλικό τεστ προετοιμασίας, για την ομάδα του Παναιγειρατικού, αγωνίστηκαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Δημήτρης Μάντζος, Άρης Μπούρας, Γιάννης Λάμπρου, Δημήτρης Κατσουρίνης, Λουκάς Λαζαρίδης, Θανάσης Θωμάς, Πέτρος Παπανικολάου, Χάρης Πλούμης, Δημήτρης Μοτσάκος, Μάριος Μάντζος, Πέτρος Κατσούρης, Φαίδων Πατερομιχελάκης.
Σκόρερ για τη «Μαύρη Αρμάδα» οι: Λουκάς Λαζαρίδης (3 γκολ), Ζαχαρίας Σαραντουλάκης (2 γκολ), Δημήτρης Μοτσάκος, Δημήτρης Κατσουρίνης και Γιάννης Λάμπρου (από 1 γκολ).