21 Σεπ 2008

Νέα "φιλική" νίκη σε υψηλά επίπεδα απόδοσης

Με εξαιρετική εμφάνιση και το... αγαπημένο του τελικό σκορ 8-7 επικράτησε ο Παναιγειρατικός στο αποψινό φιλικό κόντρα στο αξιόμαχο σύνολο των Επιλέκτων Μοροζίνι. Με την απόδοση των παικτών να πιάνουν "κόκκινο" σε πολλά σημεία του αγώνα, δεν είναι υπερβολικό να υποστηριχθεί ότι αν κάτω από τα "μελανόλευκα" δοκάρια βρισκόταν και απόψε ο Διονύσης Μάντζος θα μιλούσαμε για μια άνετη και επιβλητική νίκη. Με κορυφαίο τον ασταμάτητο και ενθουσιώδη Δημήτρη Μοτσάκο (highlight του αγώνα το γκολ που πέτυχε με ανάποδο "ψαλίδι"!) και με τη συμπαράσταση των εξαιρετικών Παπανικολάου (σκόραρε κατά βούληση και ήταν ξανά μια κλάση πιο πάνω από όλους) και Θωμά (δημιούργησε πολλές φάσεις και βρήκε δίχτυα) η μεσαία γραμμή του ΑΟΠ "έβγαζε φωτιές" και έδειξε ότι δικαίως θεωρείται φέτος ένα από τα πιο δυνατά σημεία στην ανάπτυξη της ομάδας. Η αμυντική λειτουργία ήταν εξίσου αποτελεσματική αν αναλογιστεί κανείς τα εκτεταμένα "πειράματα" που έγιναν στη σύνθεση της τελευταίας γραμμής του ΑΟΠ, με τον πολύ σταθερό και αποτελεσματικό στο α' μέρος Γιώργο Ντοά να περνά στην επανάληψη στη θέση του... τερματοφύλακα! Ο νεοαποκτηθείς Μπούρας έδειξε έτοιμος για μια θέση στην άμυνα του ΑΟΠ, ενώ μεγάλη απόδοση έπιασαν και ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης με τον Δημήτρη Μάντζο (καθιερώνεται ως δεξί μπακ) που δημιούργησαν μάλιστα αρκετές φάσεις με τις ακριβείς μεταβιβάσεις τους. Ιδιαίτερα θετικός και πιο ορεξάτος σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ο Καραμπάσης, ενώ θετικό ήταν και το ντεμπούτο του Λαζαρίδη, ο οποίος μάλιστα ευτύχησε να σκοράρει και το νικητήριο τέρμα απέναντι στους πρώην συμπαίκτες του. Ηρωική ήταν η εμφάνιση του Χάρη Πλούμη, ο οποίος αγωνίστηκε για αρκετά λεπτά σχεδόν άρρωστος για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα. Ας σημειωθεί εξάλλου πως στη σύνθεση των Επιλέκτων περιλήφθηκε ως "δανεικός" για ένα και μόνο ματς ο Φαίδων Πατερομιχελάκης, ο οποίος ικανοποίησε με την απόδοσή του απέναντι στην... ίδια του την ομάδα.
Ένα από τα θετικά στοιχεία της αναμέτρησης, η οποία διεξήχθη υπό το βλέμμα του Προέδρου Γ.Σ. Παπαδόπουλου, είναι το ότι ο Παναιγειρατικός απέφυγε τις τυχοδιωκτικές μακρινές μπαλιές και προσπάθησε να δημιουργήσει παιχνίδι "με τη μπάλα κάτω" με αρκετή επιτυχία, εν συγκρίσει προς τα προηγούμενα ματς. Οι "μελανόλευκοι" απέφυγαν τα κραυγαλέα ατομικά λάθη του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στο Πολεμικό Μουσείο ενώ φαίνεται πως σταδιακά οι κατάλληλοι παίκτες "κλειδώνουν" στις κατάλληλες θέσεις, με αποτέλεσμα η ομάδα να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της.
Για την ιστορία, με τη φανέλα του Παναιγειρατικού στο αποψινό νικηφόρο τεστ αγωνίστηκαν οι: Άρης Μπούρας, Γιώργος Ντοάς, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Δημήτρης Μάντζος, Θανάσης Θωμάς, Ανδρέας Καραμπάσης, Πέτρος Παπανικολάου, Δημήτρης Μοτσάκος, Λουκάς Λαζαρίδης, Μάριος Μάντζος και Δημήτρης Γαλάνης (υπό δοικιμή). Με τους Επίλεκτους Μοροζίνι αγωνίστηκε ο Φαίδων Πατερομιχελάκης του ΑΟΠ.
Τα οκτώ τέρματα για τη "Μαύρη Αρμάδα" πέτυχαν: Δημήτρης Μοτσάκος και Πέτρος Παπανικολάου (από 3), Θανάσης Θωμάς και Λουκάς Λαζαρίδης.