12 Σεπ 2008

Παναιγειρατικός - Πολεμικό Μουσείο 8-7. Φιλική νίκη με ανατροπή

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του Παναιγειρατικού, σε ένα ματς στο οποίο οι Πρωταθλητές Αιγείρας εμφανίστηκαν κυριολεκτικά με δύο πρόσωπα. Το τελικό 8-7, μετά από επική ανατροπή από το βαρύ 2-7, αντικατοπτρίζει τη μεγάλη προσπάθεια και τη θέληση των ποδοσφαιριστών για τη νίκη.
Στο α΄ μέρος, ωστόσο, Παναιγειρατικός... δεν υπήρχε στο γήπεδο! Ομάδα ασύνδετη, με χαοτικά κενά στην άμυνα και πλήρη απουσία επιθετικής δραστηριότητας βρέθηκε πολύ φυσιολογικά πίσω στο σκορ με πέντε γκολ διαφορά, έχοντας πετύχει δύο μόλις γκολ από λάθη της άμυνας του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο αποδείχθηκε πολύ σοβαρός και αξιόμαχος αντίπαλος. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το "κερασάκι" από τον τραυματισμό του δεξιού ώμου του Διονύση Μάντζου στην πρώτη κιόλας φάση του αγώνα. Τα 7 τέρματα παθητικό μέσα σε ένα μόλις ημίχρονο αποτελούν μια από τις χειρότερες επιδόσεις του ΑΟΠ. Το καταστροφικό αυτό 30λεπτο χρήζει αναλύσεων και ιδιαίτερου προβληματισμού.


Το β' μέρος οι "μελανόλευκοι" θυμήθηκαν ποια φανέλα φορούν και μπήκαν αγνώριστοι στο γήπεδο. Η μίνι σύσκεψη στον πάγκο της ομάδας στην ανάπαυλα απέδωσε καρπούς με την είσοδο του εξαιρετικού Χάρη Πλούμη να αλλάζει τα δεδομένα στην αμυντική γραμμή. Σταθερή και αποτελεσματική η "γραμμή Μαζινό" του Παναιγειρατικού έκανε και πάλι την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο. Οι αντίπαλοι κουράστηκαν από τον δαιμωνιώδη ρυθμό των "μελανόλευκων", ενώ προσπαθούσαν να πετύχουν ένα όγδοο γκολ που θα "έσπαγε" την αντίσταση του ΑΟΠ. Η ανατροπή ήταν το μεγάλο ζητούμενο και ευτυχώς για όλους ήρθε στο κυριολεκτικά τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Χρειάστηκε να επιστρατευθεί η "σπιρτάδα" του ορεξάτου Δημήτρη Μοτσάκου, η επιμονή του Μάριου Μάντζου αλλά και το γκολ-λύτρωση για τον Δημήτρη Μάντζο. Το ιδανικό τελείωμα του αγώνα αποτελούσε και προσωπικό στοίχημα για τον "αρχηγό". Έξι μήνες πριν, στον πρώτο τελικό Super Cup Αιγείρας το σκορ ήταν και πάλι 7-7 όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον μέσο της Αρμάδας. Σήμερα ο "Mr 8" δικαιώθηκε και το πανηγύρισε δεόντως.


Με δεδομένη την "ανυπαρξία" του Παναιγειρατικού στο πρώτο μισό του αγώνα, συμπεράσματα μπορούν να βγουν μόνο για το υπόλοιπο ματς. Θετική η παρουσία του Γιάννη Λάμπρου, του Ανδρέα Καραμπάση (αντιμετώπισε ωστόσο σημαντικά προβλήματα ως αριστερό μπακ) αλλά και του Θανάση Θωμά που αγωνίστηκε μετά από πολύωρο ταξίδι από την Κοζάνη (!). Ικανοποίησε ο Διονύσης Μάντζος που "ανέβασε στροφές" μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο β' μέρος, με αποτέλεσμα να μη δεχτεί κανένα (!) τέρμα μετά την ανάπαυλα. "Της αμύνης τα παιδιά" Γιώργος Ντοάς και Χάρης Πλούμης απέδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν στην ίδια γραμμή, θυμίζοντας (στο β΄μέρος) παλιές καλές εποχές "Δημοτικού". Αρκετά καλοί οι αδελφοί Δημήτρης και Μάριος Μάντζος με τα κρίσιμα γκολ τους ενώ Πέτρος Παπανικολάου και Ζαχαρίας Σαραντουλάκης υπενθύμισαν πως φέτος όλη η απόδοση του Παναιγειρατικού θα εξαρτάται από τη δική τους. Παίκτες "εγκέφαλοι" σε θέσεις-"κλειδιά" που επηρεάζουν ολόκληρη την αγωνιστική εικόνα του ΑΟΠ. Πολυτιμότερος του αγώνα ωστόσο αναδέιχθηκε ο Δημήτρης Μοτσάκος που συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στην αλλαγή της ροής του παιχνιδιού, δείχνοντας ότι πίστευε στη μεγάλη ανατροπή. Σημαντική ήταν εξάλλου η απουσία κλασικού φορ περιοχής από τον χθεσινό Παναιγειρατικό, με τα κενά των Κρεκούκια, Κατσουρίνη αλλά και του "κανονιέρη" Λαζαρίδη να είναι κάτι παραπάνω από αισθητά.


Ο αγώνας διεξήχθη παρουσία του Προέδρου Γ.Σ. Παπαδόπουλου, της Αντιπροέδρου Τζ. Μπουρίκα και του μεγαλομετόχου της Παρτουζάν Μανώλη Παπαντωνάκη. Πριν το ματς στα "πηγαδάκια" των παικτών το ενδιαφέρον μονοπωλούσε η νέα αγωνιστική εμφάνιση της ομάδας, όμως μετά τη λήξη όλοι έφυγαν σοβαρά προβληματισμένοι για την άσχημη εικόνα του α΄ ημιχρόνου, παρά το τελικό αποτέλεσμα.


Για την ιστορία, με τη φανέλα της Μαύρης Αρμάδας αγωνίστηκαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Γιάννης Λάμπρου, Θανάσης Θωμάς, Δημήτρης Μάντζος, Πέτρος Παπανικολάου, Ανδρέας Καραμπάσης, Μάριος Μάντζος, Φαίδων Πατερομιχελάκης, Δημήτρης Μοτσάκος, Χάρης Πλούμης.


Τα οκτώ τέρματα του Παναιγειρατικού πέτυχαν οι: Μοτσάκος (2), Καραμπάσης, Σαραντουλάκης, Μάριος Μάντζος, Λάμπρου και Δημήτρης Μάντζος από ένα, ενώ σημειώθηκε και ένα αυτογκολ από παίκτη του Πολεμικού Μουσείου.