5 Απρ 2014

Καθάρισε… χωρίς να ιδρώσει!!

Πιο σίγουρα δεν γινόταν… ο Παναιγειρατικός απείχε μόλις ένα δίποντο από το να οριστικοποίησει την παρουσία του στην τετράδα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος και η Παρτουζάν φρόντιζε να μην του το χαλάσει! Δεν κατέβηκε καθόλου στην χθεσινοβραδινή αναμέτρηση, ρίχνοντας ουσιαστικά λευκή πετσέτα και έδωσε από τώρα την ευκαιρία στους αχαιούς να είναι με πλεονέκτημα στα προ-ημιτελικά των play off του Μαϊου. Αυτό σημαίνει ότι όποια ομάδα και αν αντιμετωπίσει η «Μαύρη Αρμάδα» σε αυτήν την φάση θα ξεκινήσει με αβαντάζ μίας νίκης έναντι του αντιπάλου της (με την πρόκριση για τα ημιτελικά να κρίνεται στις δύο νίκες).

Φιλικό αντί για επίσημο
Οι μελανόλευκοι εμφανίστηκαν στον Ελαιώνα με 11μελή αποστολή, δείγμα της πλήρους ετοιμότητας στην οποία βρίσκονταν και τελικά πραγματοποίησαν φιλικό τεστ με αντίπαλο την 2η της βαθμολογίας Μπαρχελώνα η οποία νωρίτερα σε επίσημο αγώνα είχε «καθαρίσει» εύκολα τους Ροζ Πάνθηρες με σκορ 10-3. Παναιγειρατικός και Μπαρχελώνα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 4-4 σ’ ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετό θέαμα (3-3 σκορ α’ μέρους) και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Παρασκευή, επίσημα αυτή τη φορά, όπου οι αιγειράτες ρίχνουν ουσιαστικά αυλαία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η αναμέτρηση, φυσικά, μόνο αδιάφορη δεν θα είναι για τον Παναιγειρατικό, ο οποίος εδραιώθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα (θέση την οποία δεν μπορεί να χάσει πλέον) αλλά θα προσπαθήσει να καταβάλλει την αντίσταση και της αιγυπτιακής ομάδας για να εξαντλήσει τις λίγες πιθανότητες που έχει να τις «κλέψει» την 2η θέση.

Με μαθηματικές ελπίδες και για την 2η θέση
Η Μπαρχελώνα, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στους 27 βαθμούς σε 17 αγώνες πρωταθλήματος, έναντι 26 του ΑΟΠ σε 19 αγώνες και όπως γίνεται αντιληπτό η 2η θέση δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο καθώς πέρα από την νίκη απέναντι της χρειάζεται γκέλες της ίδιας και στα δύο επόμενα ματς που της απομένουν (με Προμηθευτική και Dopa Juniors). Σημειωτέον, στο ενεργητικό των αχαιών κατακυρώθηκε και μία επιπλέον άνευ αγώνος νίκη με την Dopa Juniors λόγω αδυναμίας της τελευταίας ν’ αγωνιστεί σε προκαθορισμένη ημερομηνία μεταξύ των δύο ομάδων.

Ανήκει στην ελίτ
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Παναιγειρατικός πιστοποίησε με την αξία του ότι ανήκει στην ελίτ των ομάδων του φετινού πρωταθλήματος και, όντας πλέον πιο διψασμένος από ποτέ, θα προσπαθήσει να φτάσει στην μεγάλη διάκριση ώστε να κλείσει με τον ιδανικότερο τρόπο μια χρονιά που, όπως θυμόμαστε, δεν είχε αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς. Στο μυαλό όλων στο αιγειράτικο στρατόπεδο βρίσκονται, θέλοντας και μη, οι νοκ-άουτ αναμετρήσεις των play off και η ομάδα οφείλει να εκμεταλλευτεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη τους για να προετοιμαστεί.

Στην χθεσινή βραδιά, όπου ο ΑΟΠ σφράγισε την παρουσία του στην 4άδα της βαθμολογίας δίχως να δώσει επίσημο αγώνα, το παρόν στον Ελαιώνα έδωσαν οι: Φωτής Τριβιζάς, Γιώργος Ντοάς, Μάριος Μάντζος, Κώστας Πάτσης (c), Δημήτρης Μάντζος, Φίλιππος Κρεκούκιας, Φαίδων Πατερομιχελάκης, Δημήτρης Μοτσάκος, Αντώνης Φουσέκης, Δημήτρης Τσιμπούρης, και Ζαχαρίας Σαραντουλάκης. Με την ομάδα αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο του φιλικού αγώνα και ο αδερφός της photo editor της ομάδας Ιωάννας Βίντο, Νίκος. Στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα πέρα από την ίδια την photo editor και σύντροφο του Γιώργου Ντοά παρευρέθηκαν επίσης οι υποστηρικτές και φίλοι της ομάδας Κώστας Γιαννούλας και Τάσος Μαλλιαρός. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, αίσθηση προκάλεσε η ήττα της πρωτοπόρου Ρόμα από την ομάδα των Copperfield με 4-3 που δεν τους επιτρέπει να πανηγυρίσουν ακόμα την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα.


Η επόμενη και τελευταία αναμέτρηση του Παναιγειρατικού στην regular season με αντίπαλο την ομάδα της Μπαρχελώνα έχει οριστεί για την Παρασκευή 11/4 και ώρα 22:00 στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα.