9 Δεκ 2013

ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ ΕΤΣΙ…



Με το ισόπαλο 4-4 έφυγε τελικά από το γήπεδο 1 του Ελαιώνα, το βράδυ της Παρασκευής, ο Παναιγειρατικός με αντίπαλο την Προμηθευτική. Οι αιγειράτες βρέθηκαν αγκαλιά με την νίκη (προηγήθηκαν δύο φορές με 3-2 και 4-3) αλλά ισοφαρίστηκαν στην τελευταία φάση της αναμέτρησης από την αξιόμαχη ομάδα των «κιτρινόμαυρων» παραχωρώντας έτσι έναν βαθμό που με βάση την εικόνα της αναμέτρησης θα μπορούσε να είναι δικός τους. Τα πολλά ονόματα στο μελανόλευκο απουσιολόγιο αλλά και το βελτιωμένο πρόσωπο που εμφάνισε ο αντίπαλος, σε σχέση με το προ δύο εβδομάδων παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, δεν αποτελούν σοβαρή δικαιολογία καθώς η νίκη φάνηκε να είναι στα μέτρα του δυνατού για την μαύρη Αρμάδα. Ο Παναιγειρατικός καλείται πλέον να βρει και πάλι την χαμένη του αυτοπεποίθηση το ταχύτερο δυνατό καθώς βρίσκεται στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.


 Η αρχική 8άδα                                           
Το σενάριο να παραταχθούν οι Αχαιοί με απουσίες ήταν αρκετά πιθανό με τον παίκτη-προπονητή του ΑΟΠ Φίλιππο Κρεκούκια να βλέπει τους Λάμπρου, Φιριππή και Μητρούση να δηλώνουν απόντες δίχως να υπάρχει κάποια επιπλέον προσθήκη συγκριτικά με την προηγούμενη αναμέτρηση. Κάτω από τα γκολ-ποστ βρέθηκε ο Φώτης Τριβιζάς ενώ τριάδα στην άμυνα μπροστά απ’ αυτόν συνέθεσαν οι Φουσέκης, Ντοάς, Πάτσης από δεξιά προς τ’ αριστερά. Στην μεσαία γραμμή ρόλο ανασταλτικού και δημιουργικού μέσου ταυτόχρονα ανέλαβε ο Δημήτρης Τσιμπούρης με τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη αριστερά του και τον Θανάση Θωμά δεξιά που πήρε για πρώτη φορά φέτος φανέλα βασικού. Αιχμή του δόρατος για τους μελανόλευκους αποτέλεσε ο Δημήτρης Μοτσάκος ενώ μοναδική λύση από τον πάγκο έδινε ο ίδιος ο «ναύαρχος» Κρεκούκιας στην πιο «φτωχή» ως τώρα αποστολή που έχει κατεβάσει ο ΑΟΠ στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα παρουσιάστηκε κάπως υποτονικά δείχνοντας πιθανώς επηρεασμένη από τις απουσίες αλλά και το ελαφρύ κλίμα δυσφορίας που είχε δημιουργηθεί μετά τον αγώνα με την Μπαρχελώνα. Αυτό φρόντισαν να εκμεταλλευτούν και οι αντίπαλοι που μπήκαν μπροστά στο σκορ έπειτα από σουτ επιθετικού τους το οποίο βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα προσκρούοντας στην ωμοπλάτη του Τριβιζά παίζοντας άσχημο παιχνίδι στον 26χρονο πορτιέρο. Το γκολ αφύπνισε τους αιγειράτες που βγήκαν μπροστά με μεγαλύτερες αξιώσεις και ευτύχισαν να ισορροπήσουν το ματς ύστερα από όμορφη ατομική προσπάθεια του Σαραντουλάκη που προσπέρασε δύο αντιπάλους και νίκησε τον τερματοφύλακα γράφοντας το 1-1. Ωστόσο, η κακοδαιμονία του ΑΟΠ συνεχίστηκε με τις μνήμες απ’ τον προηγούμενο αγώνα να “ξυπνούν” καθώς η Προμηθευτική απάντησε ακαριαία με απευθείας σουτ ποδοσφαιριστή της από την σέντρα στην αμέσως επόμενη φάση που κατέληξε στη δεξιά γωνία της μελανόλευκης εστίας. Ο Παναιγειρατικός παίζοντας την μπάλα κάτω προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι και τα κατάφερε σύντομα με τον Δημήτρη Μοτσάκο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ασίστ του Τσιμπούρη και πλάσαρε εύστοχα τον αντίπαλο γκολκίπερ μετά από αναστάτωση στην κιτρινόμαυρη άμυνα. 

Η διακοπή του α’ ημιχρόνου έφερε τον Παναιγειρατικό στο γήπεδο με μία και μόνη αλλαγή. Αυτή του Κρεκούκια που αντικατέστησε προσωρινά τον Σαραντουλάκη. Η είσοδος του πολύπειρου Κρεκ έδωσε άλλον αέρα στους Αχαιούς που σταδιακά άρχισαν να αποκτούν την πρωτοβουλία. Και δεν άργησαν να εισπράξουν την ανταμοιβή τους. Ύστερα από γέμισμα του Ντοά θα βρεθεί με την μπάλα στα πόδια ο Μοτσάκος που χωρίς σκέψη σέρβιρε στον Κρεκούκια για να κάνει εκείνος με ωραίο μακρινό σουτ το 3-2. Ο Παναιγειρατικός για πρώτη φορά στον αγώνα έπαιρνε κεφάλι στο σκορ. Όχι για πολύ όμως. Η νευρικότητα με την οποία ανέστειλαν τις αντίπαλες επιθέσεις οι παίκτες του ΑΟΠ δυστυχώς δεν έμεινε ατιμώρητη, όταν σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ επιτιθέμενος παίκτης της Προμηθευτικής θα επιχειρήσει παράλληλη μπαλιά στην μικρή περιοχή των Αχαιών και ο Φουσέκης μην υπολογίζοντας ορθά την τροχιά της μπάλας θα την στείλει κατά λάθος στα δίχτυα του Τριβιζά. 3-3 και το παιχνίδι για πολλοστή φορά ξανάρχιζε απ’ την  αρχή. Η επάνοδος του Σαραντουλάκη στο γήπεδο έδωσε εκ νέου φρεσκάδα στους μελανόλευκους που κυνήγησαν μανιασμένα την επίτευξη ενός τέταρτου τέρματος. Τελικά αυτό ήρθε όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κρεκούκια στο πρώτο δοκάρι, ο Σαραντουλάκης πετάχτηκε πρώτος στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά έφερε ξανά τον ΑΟΠ σε θέση ισχύος. Όλα έδειχναν ότι η ομάδα θα έφτανε σε ένα πολύ σημαντικό δίποντο, ωστόσο οι αιγειράτες δεν έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία να διαχειριστούν το προβάδισμα. Έτσι, ένα λάθος στην μεσαία γραμμή, δευτερόλεπτα πριν την λήξη της αναμέτρησης, ήταν αρκετό για επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή να πάρει την μπάλα και με μακρινό σουτ μπροστά απ’ την άμυνα του Παναιγειρατικού να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια. Αυτή τη φορά οριστικά. 4-4 και οι παίκτες της μαύρης Αρμάδας απαρηγόρητοι δεν πίστευαν πως μια διαφαινόμενη νίκη μόλις είχε χαθεί.

Καλείται να βρει την χαμένη του ηρεμία
Είναι γεγονός πως αν ο Παναιγειρατικός είχε φανεί πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης τώρα θα μιλούσαμε για επιστροφή της ομάδας στα θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο η πραγματικότητα δεν διαμορφώνεται με τα αν και αυτή λέει ότι στην πλειοψηφία τους οι αγώνες που δεν ήταν νικηφόροι μέχρι τώρα για την ομάδα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Αυτές, λοιπόν, οφείλουν να προσέξουν όλοι στο αιγειράτικο στρατόπεδο για να ξαναβρεί η ομάδα την χαμένη της ψυχραιμία και να αποκτήσει ξανά σιγουριά στις δυνατότητες τους. Εξάλλου, ακολουθούν δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια πριν την διακοπή των Χριστουγέννων από την έκβαση των οποίων θα κριθούν πολλά για την συνέχεια.

Για την στατιστική στην αναμέτρηση του Παναιγειρατικού με την Προμηθευτική αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Πάτσης (C), Φουσέκης, Τσιμπούρης, Θωμάς, Σαραντουλάκης, Μοτσάκος και Κρεκούκιας. Τα τέρματα των Αχαιών σημείωσαν οι: Σαραντουλάκης (2), Μοτσάκος, Κρεκούκιας. Το παιχνίδι παρακολούθησαν από κοντά η photo editor και πιστή φίλη της ομάδας Ιωάννα Βίντο μαζί με τον αδερφό της Νίκο, ο τραυματίας Κώστας Αλεξόπουλος υποβασταζόμενος από πατερίτσες παρέα με τον φίλο του Γιώργο Θωμόπουλο καθώς και ο Μανώλης Παπαντωνάκης από πλευράς διοίκησης.

Ο επόμενος αγώνας του Παναιγειρατικού θα είναι με αντίπαλο την Ρόμα, που δήλωσε αδυναμία ν’ αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα στην ώρα διεξαγωγής του αγώνα. Η αναμέτρηση έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 22:00 στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα.