28 Δεκ 2013

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2013 – ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ


Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει για πάντα το 2013, το επίσημο ιστολόγιο του Παναιγειρατικού φέρνει και πάλι στη μνήμη των αναγνωστών του τις σημαντικότερες στιγμές του ένδοξου συλλόγου μέσα στην ημερολογιακή χρονιά που διανύουμε. Για άλλους ήταν ένα έτος που δεν θέλουν να θυμούνται, για άλλους πάλι όχι. Το πιο σπουδαίο, όμως, είναι ότι ο ΑΟΠ προχωράει, εξελίσσεται και ευελπιστεί μέσα απ’ αυτό το ταξίδι του, όχι μόνο να προβάλλει τα αθλητικά ιδεώδη του τόπου απ’ τον οποίο προέρχεται, αλλά και να εμπνέει και να μεταδίδει μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο.

Λίγο πριν το ‘13
 Πριν τον ερχομό του 2013 οι αλλαγές για τον ΑΟΠ ήταν ραγδαίες σε όλα τα μέτωπα. Πρώτη και κύρια η αλλαγή ημέρας όπου αγωνιζόταν καθώς από τον Β’ Όμιλο του Σαββάτου, η ομάδα μεταφέρθηκε στο πρωτόγνωρο γι’ αυτήν πρωτάθλημα της Τετάρτης απέναντι σε άγνωστους αντιπάλους και σε συνθήκες που δεν είχε υποβληθεί στο παρελθόν. Η μεγαλύτερη όμως αλλαγή στο μελανόλευκο στρατόπεδο καταγράφηκε σε επίπεδο προσώπων και φυσικά δεν εννοούμε κάτι άλλο από την παραίτηση του προπονητή και πρωτομάστορα των επιτυχιών της ομάδας Πέτρου Παπανικολάου τον οποίο διαδέχθηκε στον  πάγκο η διαρχία του Δημήτρη Μάντζου και Φίλιππου Κρεκούκια.

Διόλου παράλογο, λοιπόν, για τον Παναιγειρατικό το πώς από την μια στιγμή στην άλλη άλλαξε αγωνιστική και όχι μόνο γραμμή πλεύσης, πείραμα που καλώς ή κακώς δεν φέρνει επιτυχίες εξαρχής. Έχοντας περάσει τo απαραίτητο στάδιο αφομοίωσης της νέας φιλοσοφίας και διανύοντας μια παρατεταμένη περίοδο αγωνιστικού τέλματος ο ΑΟΠ μπήκε στο 2013 με στόχο να διορθώσει τα κακώς κείμενα (δυσαρέσκεια ποδοσφαιριστών, μη πειστικές εμφανίσεις, βαριές ήττες):

·      Το ποδαρικό… 
3/1/2013: Με παλικαρίσια εμφάνιση και με αντίπαλο στα μέτρα του δυνατού (Εθνικός Πειραιώς) οι αιγειράτες ξεκίνησαν με το δεξί την χρονιά παίρνοντας την νίκη με 4-3. Ένας καλός οιωνός σε ένα έτος που έτσι και αλλιώς προμηνύονταν δύσκολο.

·        Η αποφράδα νύχτα… 
6/2/2013: Βραδιά που κανείς δεν θέλει να θυμάται. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Matrioshka συνέτριψε τον ΑΟΠ με 6-0 υποχρεώνοντας τον σε μια από τις βαρύτερες ήττες στην ιστορία του (για την ακρίβεια μία ακόμη, σε μια αγωνιστική σεζόν που το βαρέλι έδειχνε να μην έχει πάτο). Στον απόηχο εκείνης της αναμέτρησης είχε πέσει στο τραπέζι ακόμα και η πρόταση απόσυρσης της ομάδας από το πρωτάθλημα για λόγους πρεστίζ, ωστόσο τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. Αντ’ αυτού, οι μελανόλευκοι έδωσαν το σύνθημα για αντεπίθεση.

·        Ώρα για come back...
6/3/2013: Έναν μήνα μετά η αντεπίθεση είχε ήδη ξεκινήσει. Ο Παναιγειρατικός σημείωνε τεράστια νίκη με 2-1 και ακόμα καλύτερη εμφάνιση έναντι των ισχυρών “Φούλαρε Το” και δήλωνε βροντερό παρόν, αποφασισμένος να διεκδικήσει την είσοδο του στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος. Ιδανική συγκυρία για την συμπλήρωση 100 συμμετοχών του Γιώργου Ντοά με την μελανόλευκη φανέλα, του πρώτου ποδοσφαιριστή που κατάφερνε το συγκεκριμένο επίτευγμα. Μία βδομάδα αργότερα το σερί νικών θα συνεχιζόταν απέναντι στην Χαβαλένθια με τρίτο νικηφόρο αποτέλεσμα. Όλα έδειχναν ότι ο ΑΟΠ μπορούσε να επιστρέψει.

·        Ένας πρόωρα χαμένος «τελικός» 
29/3/2013: Με νέα μεταγραφικά αποκτήματα στο ρόστερ μεσούσης της περιόδου(Αντώνης Φουσέκης, Κώστας Αλεξόπουλος) λόγω των πολλών προβλημάτων (αποχώρηση Λάμπρου για το υπόλοιπο της σεζόν, πρόβλημα υγείας Τσιμπούρη) ο ΑΟΠ βρέθηκε αντιμέτωπος με τους Ballocos σ’ ένα ματς που κρίνονταν κυριολεκτικά όλη η χρονιά. Με νίκη οι αχαιοί θα συνέχιζαν στον γ’ γύρο του πρωταθλήματος, με ευκολότερο πρόγραμμα και πιο αδύναμους αντιπάλους. Με ήττα θα έπρεπε να "κονταροχτυπηθεί" με τις συμπληγάδες. Για κάποιο λόγο, εκείνο το βράδυ όλα πήγαν στραβά και η ομάδα γνώρισε την ήττα με το "βαρύ" 6-2.

·        Ο άθλος του γ’ γύρου 
4/4/2013 – 30/5/2013: Ο άθλος του ΑΟΠ στον γ’ γύρο του πρωταθλήματος αξίζει να μνημονευθεί συνολικά κι αυτό γιατί ούτε ο πιο αισιόδοξος αιγειράτης δεν θα μπορούσε να πιστέψει το κατόρθωμα της Μαύρης Αρμάδας. Οι αχαιοί όχι μόνο παρέμειναν για έξι συνεχόμενα παιχνίδια αήττητοι (επτά αν συνυπολογιστεί και μία άνευ αγώνος νίκη), σημειώνοντας το μεγαλύτερο σερί δίχως ήττα στην ιστορία της ομάδας στα γήπεδα της Αττικής, συγκέντρωσαν και τους περισσότερους βαθμούς από όλους τους αντιπάλους τους σε αυτή την φάση της διοργάνωσης. Καμιά φορά όμως το “πεπρωμένο φυγείν αδύνατον” λένε… Το σερί δεν είχε αντίκρισμα και ο ΑΟΠ τελικά έμεινε εκτός της τετράδας που εξασφάλιζε το πλεονέκτημα για τα play off. Κι όλα αυτά για έναν βαθμό διαφορά…

·        Νέο σχήμα στο Δ.Σ. 
16/5/2013: Με βάση τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 16 Μαϊου του 2013, θέση στο νέο ανανεωμένο διοικητικό συμβούλιο του ΑΟΠ με αυξημένες αρμοδιότητες ανέλαβαν οι Γ.Σ.Παπαδόπουλος, Χάρης Πλούμης, Πέτρος Παπανικολάου, Μανώλης Παπαντωνάκης και Άγγελος Τσορφώλιας υπό την προεδρία του Γιάννη Στέλιου Παπαδόπουλου.

·        «Πνίγηκαν» νωρίς τα όνειρα του… 
12/6/2013: Στα μέσα Ιουνίου οι μελανόλευκοι πήγαιναν με μειονέκτημα έδρας στους νοκ-άουτ αγώνες των play off και ήθελαν πλέον όχι μία, αλλά δύο νίκες έναντι της ομάδας των Αχαιών. Δυστυχώς, οι πραγματικοί αχαιοί, αυτοί της Αιγείρας, πνίγηκαν στην βροχή και γνώρισαν την ήττα με 7-3 από τον πρώτο κιόλας αγώνα μένοντας ουσιαστικά από ψυχολογικά αποθέματα και αποχαιρέτησαν πρόωρα την σεζόν με μια γλυκόπικρη γεύση.

·        Τα πλάνα για την νέα σεζόν 
Σεπτέμβριος 2013: Ο προγραμματισμός της ομάδας για την νέα σεζόν ξεκίνησε από νωρίς και αυτή τη φορά οι μελανόλευκοι δεν έδειξαν διάθεση για κωλυσιεργία. Άμεσα, λοιπόν, αποκτήθηκε ο Δημήτρης Μοτσάκος που επέστρεψε στα παλιά του λημέρια πιο έμπειρος και πιο ώριμος από ποτέ ενώ στο ρόστερ ενσωματώθηκε εξαρχής ο Γιάννης Λάμπρου που επέστρεψε από το εξωτερικό έτοιμος να βοηθήσει ξανά την ομάδα. Αν σ’ αυτούς προστεθεί και ο Τάκης Φιριππής που στο πρώτο μισό του χρόνου περιορίστηκε σε ελάχιστες εμφανίσεις αλλά και οι Φουσέκης και Αλεξόπουλος που διατηρήθηκαν στο ρόστερ, ο ΑΟΠ δεν είχε κανέναν λόγο να μεμψιμοιρεί ότι δεν έχει υπεροπλία. Αλλαγές, όμως, υπήρξαν και στα εξωαγωνιστικά με τον Παναιγειρατικό να αναβαθμίζεται και επικοινωνιακά καθώς θέση αποκλειστικής photo editor του συλλόγου από 'δω και στο εξής ανέλαβε η Ιωάννα Βίντο.

·        Μια πρεμιέρα που στράβωσε… 
25/10/2013: Το νέο πρωτάθλημα ξεκίνησε με πολλά χαμόγελα και αισιοδοξία. Την θέση τους σε αυτά, ωστόσο, έδωσε γρήγορα ο προβληματισμός για την ήττα στην πρεμιέρα με 1-0 από την ομάδα των Άμπαλων. Για μια ακόμη φορά, ο Παναιγειρατικός όφειλε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες του ολοκαίνουριου πρωταθλήματος που συμμετείχε και αυτό θα έπρεπε να πάρει λίγο καιρό.

·        Το χαρούμενο φινάλε 
20/12/2013: Τελευταίο παιχνίδι για το 2013 και οι αιγειράτες έψαχναν έναν τρόπο να εκτονωθούν για τα ατυχή αποτελέσματα των πρόσφατων εμφανίσεων τους.  Τι καλύτερο λοιπόν , από μια άνετη νίκη με 7-1 απέναντι στους Ροζ Πάνθηρες που έδωσε ξανά μια νότα αισιοδοξίας στους ποδοσφαιριστές αλλά και αίσθημα ευθύνης για να συνεχίσουν με ανάλογο τρόπο και μέσα στο 2014.

Όπως και να’ χει, το 2013 μπορεί να μην πρόσφερε τις συγκινήσεις που πολλοί θα περίμεναν για τον ΑΟΠ ήταν ωστόσο μια μεταβατική χρονιά που δίνει ελπίδα για πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Άλλωστε, λένε ότι όποιος θέλει να έχει μέλλον δεν πρέπει να ξεχνά το παρελθόν. Σε λίγα 24ώρα, μια ακόμη χρονιά θα ανήκει εκεί. Κι αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να την κρατήσουμε σφιχτά στην θύμηση μας και να εμπεδώσουμε το δίδαγμα που έχει να προσφέρει. Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά!