25 Σεπ 2011

Νέα 9άρα από τους Αιγειράτες

Εξαιρετικός παρουσιάστηκε ο Παναιγειρατικός στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Με νέα πρόσωπα και εκπλήξεις, το κοντέρ της "Μαύρης Αρμάδας" σταμάτησε και πάλι στα εννέα τέρματα και οι Αχαιοί επικράτησαν των Κολομβιανών με σκορ 9-3 κι έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Ερμείδης, που έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, συγκινητική συμμετοχή με γκολ για Ντοά, εντυπωσιακές επιστροφές Σάκη, Κατσούρη, Μπούρα, πολύ καλά δείγματα γραφής από τον υπό δοκιμή Μητρούση, βρήκε δίχτυα ο Μάριος μετά από 18 μήνες.

Απόντος Παπανικολάου και με Κρεκούκια, Λάμπρου και Πάτση να βρίσκονται εκτός Αθήνας, ο Παναιγειρατικός παρατάχθηκε στο "Γήπεδο 4" με πολλές εκπλήξεις στην αρχική 8άδα. Στην αποστολή της ομάδας ήταν ο Γιώργος Ντοάς, που βρίσκεται με άδεια στην Αθήνα, και που μαζί με τον Δημήτρη Μάντζο εκτέλεσαν τις εντολές του Πέτρου Παπανικολάου για τη σύνθεση και τις αλλαγές του ΑΟΠ στο χθεσινό φιλικό.

Οι παίκτες του Παναιγειρατικού μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο πολύ δυνατά με τον Ερμείδη να εκτελεί εν ψυχρώ τον αντίπαλο πορτιέρο για το 1-0 με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής. Ο ΑΟΠ είχε τα ηνία του αγώνα καθ' όλη τη διάρκεια του α' μέρους και δημιούργησε αρκετές απειλητικές καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή με πρωταγωνιστές τους Τσιμπούρη, Ερμείδη και Μητρούση, που δοκιμάζεται εκ νέου από τους "μελανόλευκους". Οι αντίπαλοι στην επίθεση ήταν αρκετά γρήγοροι και κινητικοί με την άμυνα όμως να τα πηγαίνει πολύ καλά με τους Κατσούρη, Μπούρα (που έδειχνε αγνώριστος με το εντυπωσιακό αδυνάτισμά του) και Μάριο σε ιδιαίτερα καλή μέρα και με τον τελευταίο να κάνει εξαιρετική κούρσα από τη δεξιά πλευρά για να περάσει την μπάλα στον Μητρούση, που χάρισε στον αμαρκάριστο Σαραντουλάκη την ευκαιρία να σημειώσει το 2-0 στα μέσα του ημιχρόνου. Το α' μισό του ματς έκλεισε με κακό τρόπο, καθώς μετά από ολιγωρία στην άμυνα του ΑΟΠ, οι αντίπαλοι με τη λήξη μείωσαν σε 2-1.
Στην επανάληψη τα πράγματα έδειξαν να είναι αρκετά απλοϊκά για τον Παναιγειρατικό όταν ο Ντοάς με κοντινό σουτ, ο Τσιμπούρης με σέντρα και τη βοήθεια της τύχης και ο Μητρούσης με το πείσμα του σε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο έφτασαν γρήγορα-γρήγορα το σκορ στο 5-1 και στην ουσία "καθάρισαν" την υπόθεση νίκη. Στη συνέχεια, οι Κολομβιανοί προσπάθησαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι μειώνοντας σε 5-2, αλλά ο Χάρης Ερμείδης έβαλε και πάλι τα πράγματα στη θέση τους σημειώνοντας το 6-2. Εξαιρετικό τελείωμα από τον Μητρούση για το 7-2 και κόρνερ ακριβείας του Ερμείδη για το κεφάλι του Μάριου Μάντζου, που με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το όγδοο τέρμα του ΑΟΠ, σκοράροντας μετά από 18 ολόκληρους μήνες! Φάουλ-γκολ για τους Κολομβιανούς λίγο πριν το τέλος κι επίλογος στην εκπνοή με τον Χάρη Ερμείδη να σημειώνει με όμορφο σουτ το τελικό 9-3 υπέρ του Παναιγειρατικού.

Σταθερός παρουσιάστηκε ο Διονύσης Μάντζος κάτω από τα δοκάρια της ομάδας κι έδειξε ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται παρότι του λείπουν αγώνες, εξαιρετικός ο Πέτρος Κατσούρης σε ρόλο αριστερού μπακ, ενώ αίσθηση προκάλεσε σε όλους η εμφάνιση του Άρη Μπούρα τον οποίο σοκαρισμένοι αντίκρισαν οι συμπαίκτες του με το αδυνάτισμά του και την εξωαγωνιστική συμπεριφορά του. Πολύ θετικά δείγματα γραφής έδωσε και ο Γρηγόρης Μητρούσης, ο οποίος κέρδισε πάρα πολλούς πόντους για την απόκτησή του από την ομάδα της Αιγείρας.

Τη φιλική νίκη του ΑΟΠ "υπέγραψαν" οι: Διονύσης Μάντζος, Μάριος Μάντζος, Άρης Μπούρας, Πέτρος Κατσούρης, Δημήτρης Τσιμπούρης, Χάρης Ερμείδης, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Γρηγόρης Μητρούσης, Δημήτρης Μάντζος (c) και Γιώργος Ντοάς.

Τα γκολ του ΑΟΠ πέτυχαν οι: Ερμείδης (3), Μητρούσης (2), Σαραντουλάκης, Ντοάς, Τσιμπούρης και Μάριος.

Κίτρινη κάρτα δέχτηκε ο Μάριος Μάντζος για τράβηγμα φανέλας.