31 Αυγ 2010

Αποχαιρετισμός στα όπλα από τον "Άγιο"

Ο "χορός" των εξελίξεων και των αλλαγών στο έμψυχο δυναμικό του ΑΟΠ άνοιξε νωρίτερα του αναμενομένου. Ήταν μόλις στις 21 του περασμένου Ιουλίου όταν ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, βασικός και αναντικατάστατος στην οκτάδα του Παναιγειρατικού τα τελευταία δύο χρόνια ανακοίνωνε την αποχώρησή του από τη "Μαύρη Αρμάδα". Η απόφασή του οριστική και αμετάκλητη, μπροστά στο φάσμα της στρατιωτικής θητείας που θα τον κρατήσει από το Νοέμβριο και για εννέα μήνες μακριά από τα γήπεδα.

Προς τιμήν του, ο αριστεροπόδαρος άσος έθεσε εαυτόν προκαταβολικά εκτός πλάνων του Πέτρου Παπανικολάου για τη νέα περίοδο, προκειμένου η ομάδα να μπορέσει εγκαίρως να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό του και να προετοιμασθεί για το νέο πρωτάθλημα. Μέχρι την κατάταξή του, ωστόσο, ο Σαραντουλάκης θα βρίσκεται κοντά στους συμπαίκτες του επιτελώντας "βοηθητικό" ρόλο σε προπονήσεις και φιλικούς αγώνες.

Ο "Ζαχ" ήλθε στην Όττο Βάλτερ στο τέλος Αυγούστου του 2008. Το "άνοιγμα" του ΑΟΠ στην Αθήνα και οι συστάσεις του παδικού του φίλου Γ. Ντοά, τον "έντυσαν" στα "μελανόλευκα" ενώ και ο ίδιος δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Η ταχύτητά του, το απαράμιλλο πάθος του και η φυσική του δύναμη του έδωσαν αμέσως θέση βασικού στο σχήμα του ΑΟΠ. Είτε ως μπακ, είτε ως εξτρέμ, ο Νεοκοσμίτης άσος "όργωνε" την αριστερή πλευρά του γηπέδου, επιταχύνοντας το ρυθμό και μεταμορφώνοντας το παιχνίδι της ομάδας προς το καλύτερο. Κατά τη διετή παρουσία του στον Ελαιώνα έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με υψηλές αποδόσεις και κρίσιμα γκολ. Συνολικά, ο γεννημένος στις 15-3-1987 παίκτης αγωνίστηκε σε 41 επίσημες αναμετρήσεις με τη φανέλα του Παναιγειρατικού, πετυχαίνοντας 13 τέρματα.

Η υπόσχεση του Ζαχαρία να γυρίσει σύντομα κοντά στην ομάδα που τον αγκάλιασε και τον λάτρεψε όσο καμία άλλη, θα συντροφεύει τους συμπαίκτες και τους φίλους του στον ΑΟΠ καθ' όλη τη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη δεν τον αποχαιρετούμε γιατί θα είναι πάντοτε κοντά μας. Αντ' αυτού, παραθέτουμε τα δικά του λόγια, από το forum της ομάδας:
"Ο ΠΗΧΥΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΠΟΛΥ και δε σας κρύβω ότι θα με ανάπαυε κάπως... το να ξέρω ότι όποιοι επόμενοι σκοπεύουν να φορέσουν την φανέλα με την αρμάδα στο στήθος ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΟΥΝ, δεν θα τολμούν να μη δώσουν γι' αυτήν ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ!".