23 Μαρ 2010

Παναιγειρατικός - Σφινξ 2-2

Ισόπαλο με σκορ 2-2 έληξε το ντέρμπι Παναιγειρατικού-Σφινξ το περασμένο Σάββατο. Οι μελανόλευκοι εμφανίστηκαν αποφασιστικοί και κατά γενική ομολογία δικαιούνταν κάτι περισσότερο, με βάση την εξέλιξη του αγώνα, από το σκληροτράχηλο συγκρότημα των Αιγυπτίων. Αυτό που τους έλειπε κυρίως ήταν η τύχη και η συγκέντρωση σε ορισμένα σημεία του αγώνα που θα ήταν αρκετά για να φέρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Δυναμικό ξεκίνημα

Οι προθέσεις όλων στο αχαϊκό στρατόπεδο φάνηκαν από την αρχή, με τον Παναί να παίζει στρωτό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω και να έχει ελαφριά υπεροχή έναντι των αντιπάλων του. Θέση στο βασικό σχήμα πήραν ο Διονύσης Μάντζος κάτω από τα δοκάρια,οι Λάμπρου,Ντοάς, Πάτσης στην άμυνα όπως άλλωστε αναμενόταν ενώ στο κέντρο ξεκίνησαν οι Δημήτρης Μάντζος, Σαραντουλάκης και Τσιμπούρης με τον Κρεκούκια να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης. Έκπληξη αποτέλεσε η μη χρησιμοποίηση του πρώτου σκόρερ Μοτσάκου στο αρχικό σχήμα. Οι μελανόλευκοι ήταν φανερό ότι πατούσαν καλύτερα και αναχαίτιζαν με χαρακτηριστική ευκολία τις αντίπαλες επιθέσεις οι οποίες εκδηλώνονταν κυρίως με μακρινά σουτ. Αντιστοίχως,επιθετικά έδειχναν πιο απειλητικοί με μεγαλύτερη ευκαιρία του α' μέρους το σχεδόν εξ'επαφής πλασέ του «αρχηγού» Δημήτρη Μάντζου που αποσόβησε ο Αιγύπτιος τερματοφύλακας.

Με στόχο το γκολ

Με παρακαταθήκη την καλή εμφάνιση του α' μέρους ο Παναί μπήκε στην επανάληψη προσπαθώντας να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Ο «πολύς» Δημήτρης Μοτσάκος βρισκόταν ήδη στον αγωνιστικό χώρο ενώ η οπισθοφυλακή παρέδιδε μαθήματα άμυνας αφοπλίζοντας πλήρως τους Σφινξ. Και πράγματι, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του β' μέρους οι Αιγύπτιοι πιάστηκαν στον ύπνο όταν άψογη ετέλεση κόρνερ του Τσιμπούρη στην «καρδιά» της άμυνας βρήκε τον Σαραντουλάκη που με κεφαλιά έκανε το 1-0. Η είσοδος του Πέτρου Παπανικολάου στον αγωνιστικό χώρο έφερε ακόμα μεγαλύτερη υπεροπλία στην ομάδα, όμως πριν προλάβει να συμπληρώσει λίγα λεπτά συμμετοχής ένας τραυματισμός στον ταλαιπωρημένο του αστράγαλο τον άφησε πρόωρα εκτός μάχης. Η απρόσμενη απώλεια του Παπανικολάου βρήκε τους Αιγειράτες κάπως απροετοίμαστους που σταδιακά άρχισαν να χάνουν την πρωτοβουλία. Αλλεπάλληλα σουτ των Σφινξ προμήνυαν ότι τα λεπτά που θ'ακολουθούσαν δε θα ήταν το ίδιο εύκολα. Κερδισμένο φάουλ στα όρια της περιοχής του ΑΟΠ λίγο αργότερα δίνει στους Αιγύπτιους ευκαιρία να μπουν ξανά στο παιχνίδι και η τεχική εκτέλεση που νικά το τείχος του Διονύση Μάντζου διαμορφώνει το σκορ στο 1-1.

Χιτσκοκικό φινάλε

Το ντέρμπι στο γήπεδο 4 του Ελαιώνα καλά κρατούσε με τα καλύτερα να μην έχουν έρθει ακόμα. Ο μαχητικός Παναί πάλευε να πάρει και πάλι το προβάδισμα δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες στα καρέ των αντιπάλων. Στην κλασικότερη εξ'αυτών, ο Μοτσάκος βρέθηκε φάτσα με το γκολ ωστόσο το δυνατό του σουτ εξουδετέρωσε ο έμπειρος πορτιέρο των Αιγυπτίων. Και εκεί που νομίσαμε ότι τα έχουμε δει όλα, 2 λεπτά πριν τη λήξη κάθετη πάσα του εξαιρετικού Λάμπρου περνάει στον Κρεκούκια που γυρίζει όμορφα το σώμα του για να γράψει το 2-1 με τεχνικό σουτ στη γωνία. Ακολούθησαν έξαλλα πανηγύρια με όλο τον πάγκο να τρέχει ν'αγκαλιάσει τον ηρωϊκό Κρεκ που όπως διαφαινόταν είχε χαρίσει ένα σημαντικό δίποντο στην ομάδα του... Όμως δυστυχώς λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο! Στην αμέσως επόμενη φάση, η απευθείας εκτέλεση του στράικερ των Σφινξ από τη σέντρα κατέληξε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Διονύση Μάντζου για να έρθει και πάλι το παιχνίδι στα ίσια. Αυτή τη φορά οριστικά. Οι μελανόλευκοι,έτσι, πλήρωσαν με τον πιο επώδυνο τρόπο την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τα στημένα σουτ.
Για την ομάδα του Παναιγειρατικού αγωνίστηκαν οι: Διονύσης Μάντζος,Γιάννης Λάμπρου,Γιώργος Ντοάς,Κώστας Πάτσης,Δημήτρης Τσιμπούρης,Δημήτρης Μάντζος,Ζαχαρίας Σαραντουλάκης,Φίλιππος Κρεκούκιας,Δημήτρης Μοτσάκος,Πέτρος Παπανικολάου ενώ στον πάγκο παρέμειναν χωρίς να χρησιμοποιηθούν οι Θανάσης Θωμάς και Λουκάς Λαζαρίδης.
Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής τα Νέα Λιόσια επικράτησαν με 5-3 του Πανφραπεδαϊκού βάζοντας «φωτιά» στο βαθμολογικό πίνακα ενώ απομένουν 11 στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Την θέση της αποκλεισθείσας ομάδας του Μαύρου Αετού πήρε η νεοφώτιστη Τρέλεμποργκ.

Μικρά-μικρά

-Τηλεφωνική συνομιλία είχε κατά διαστήματα του αγώνα η πρόεδρος του ομίλου Τζωρτζίνα Μπουρίκα με τον ποδοσφαιριστή Μάριο Μάντζο που βρισκόταν σε σχολική εκδρομή στη Σύρο. Μάλιστα στο «απίστευτο» τελευταίο δίλεπτο ο νεαρός Μάριος βρισκόταν συνεχώς στην γραμμή όπου ενημερώθηκε ζωντανά για την απρόσμενη έκβαση.

-Με αγωνία αντιμετώπισαν οι συμπαίκτες του τον τραυματισμό του Πέτρου Παπανικολάου καθώς παίκτης-προπονητής του ΑΟΠ ταλαιπώρειται από χρόνιο πρόβλημα στους αστραγάλους του και έδειξε να πονά ιδιαίτερα. Θυμίζουμε ότι ο 27χρονος μέσος τραυματίζεται για δεύτερη φορά φέτος μετά τον αγώνα με τους Deep Purple.

-Ικανοποιημένος έδειχνε να είναι ο δεξιός οπισθοφύλακας του ΑΟΠ Γιάννης Λάμπρου με την ομολογουμένως εκπληκτική του απόδοση στο γήπεδο. Μάλιστα, το επεσήμανε και ο ίδιος λέγοντας «καιρό είχα να παίξω έτσι!».

-Αντιθέτως, μάλλον απογοητευμένος έδειχνε ο Διονύσης Μάντζος κυρίως για το άτυχο γκολ που δέχτηκε στο τέλος της αναμέτρησης για να πάρει,φυσικά, τα τονωτικά σχόλια των συμπαικτών του στα αποδυτήρια.

-Με γυρισμένη την πλάτη στον αγωνιστικό χώρο έζησε την μοιραία φάση στο τέλος του αγώνα ο Πέτρος Παπανικολάου που προαισθάνθηκε ότι κάτι κακό θα συμβεί με τον Θανάση Θωμά να του λέει χαρακτηριστικά: «Μην ανησυχείς,θα περάσει...». Δυστυχώς για όλους, οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν!