1 Ιουν 2008

Ένα τρόπαιο λιγότερο...

Αναπάντεχη ήττα με σκορ 4-2 γνώρισε ο ΑΟΠ στον αποψινό τελικό του Super Cup Αιγείρας με αντίπαλο την ομάδα του Αίαντα. Οι παίκτες του Παναιγειρατικού πραγματοποίησαν ικανοποιητική εμφάνιση αλλά οι αντίπαλοι φαίνεται πως ήθελαν περισσότερο το περίφημο τρόπαιο (γι΄αυτό άλλωστε και "επιστράτευσαν" έστω και τελευταία στιγμή Αθηναίους ποδοσφαιριστές μόνο και μόνο για ένα ματς!). Εντυπωσιακός κάτω από τα δοκάρια ο Διονύσης Μάντζος, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν για άλλο ένα ματς Γιώργος Ντοάς και Δημήτρης Μάντζος, σε έναν τελικό που εν πολλοίς κρίθηκε "στα σημεία" και σε λεπτομέρειες που ήταν αρκετές για να κάνουν τη διαφορά.
Μετά από ένα "στείρο" α΄ ημίχρονο, 0 Παναιγειρατικός ευτύχησε να προηγηθεί στην αρχή του β΄ μέρους με σουτ-γκολ του αρχηγού Δημήτρη Μάντζου μετά από εξαιρετική προσπάθεια του νεοεισελθόντα αδελφού του Μάριου. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη. Τρια γκολ με... όλους τους τρόπους (εκτέλεση φάουλ, κοντινό σουτ και... πέναλτι!) έριξαν τους "μελανόλευκους" στο "καναβάτσο". Το δεύτερο γκολ του Δημήτρη Μάντζου δεν στάθηκε ικανό να σημάνει την αντεπίθεση. Το τελικό 4-2 γράφτηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα, ολοκληρώνοντας με τον πλέον άδοξο τρόπο μια κακή βραδιά για τον ΑΟΠ.
Καλύτερη ανάμνηση από το αποψινό ματς είναι σίγουρα η ηρωική προσπάθεια των παικτών της Αρμάδας να "γυρίσουν" ένα χαμένο ματς επαναλαμβάνοντας την ιστορία του Φλεβάρη. Δυστυχώς, απόψε η τύχη δεν στάθηκε αρωγός στους κόπους των ποδοσφαιριστών μας, οι οποίοι αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο του "Στρατηγός Μακρυγιάννης" ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους αντπάλους για τα γήπεδα της Αιγείρας τον ερχόμενο Αύγουστο.
Για την ιστορία, με τη φανέλα του ΑΟΠ αγωνίστηκαν οι:
Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Πέτρος Κατσούρης, Χάρης Πλούμης, Δημήτρης Μάντζος, Πέτρος Παπανικολάου, Μάριος Μάντζος, Ανδρέας Καραμπάσης και Φαίδων Πατερομιχελάκης.
Και τα δυο γκολ του Παναιγειρατικού στον αποψινό άτυχο τελικό πέτυχε, όπως ήδη αναφέρθηκε, ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος.