19 Ιουν 2008

Δημήτρης Μάντζος: "Υπεύθυνος μόνο εγώ"

Έστω και μετά από τόσες ημέρες θα ήθελα να τοποθετηθώ σχετικά με ορισμένες απόψεις και θέσεις που εκφράστηκαν δημοσίως για την ομάδα αλλά και για συγκεκριμένα πρόσωπα αμέσως μετά τον τελικό του Super Cup. Υπενθυμίζω σε όλους πως ο Παναιγειρατικός είναι ένας ζωντανός οργανισμός που λειτουργεί με άριστο τρόπο και με υποδειγματική οργάνωση. Υπάρχουν άνθρωποι σε υπεύθυνες θέσεις που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και οδηγούν με ασφάλεια το σύλλογο στο δρόμο των επιτυχιών του παρελθόντος.
Ένας χαμένος τίτλος επ’ ουδενί δεν μπορεί να κλονίσει ένα οικοδόμημα τόσο στέρεο όσο το δικό μας. Ήταν όντως ένα τρόπαιο που θέλαμε πολύ. Επιθυμούσαμε διακαώς να κατακτήσουμε και αυτόν τον τίτλο και να τον αφιερώσουμε στον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε και στην Αθήνα. Ωστόσο, δεν το καταφέραμε. Η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή και δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από τους παίκτες μας, που έδειξαν το απαιτούμενο πάθος. Απλά οι αντίπαλοί μας διψούσαν για εκδίκηση και μετήλθαν όλων των μεθόδων για να το πετύχουν. Μέχρι και ομάδα από το απόλυτο μηδέν κατάφεραν να στήσουν! Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την κοπιώδη τους προσπάθεια. Μάλλον θα χρειαστεί να ψάξουν από τώρα για... ξενοδοχεία στην Ακράτα να στεγάσουν τους νέους παίκτες τους. Μπήκε και Ιούνιος...
Όσο για τις ευθείες αιχμές που διατυοπώθηκαν όλες αυτές τις ημέρες κατά προσώπων του τεχνικού επιτελείου της ομάδας, θα είμια κατηγορηματικός. Τον αρχικό και τελικό λόγο για τη διάταξη και τη σύνθεση του Παναιγειρατικού τον έχω αποκλειστικά και μόνο εγώ. Αν μια αλλαγή, ακόμη κι όταν γίνεται από τον πάγκο, χωρίς την άμεση δική μου συγκατάθεση, δεν «βγαίνει» στην πορεία του ματς, εγώ είμαι υπεύθυνος για όσα προβλήματα δημιουργούνται και εγώ βαρύνομαι με την υποχρέωση να αναζητήσω λύσεις. Λυπάμαι, αλλά αυτό στο τελευταίο ματς δεν έγινε. Αν υπάρχει κάποιος συνεπώς που πρέπει να συγκεντρώσει τα βέλη της κριτικής τότε αυτός είμαι εγώ ο ίδιος και κανείς άλλος. Παρακαλώ και απαιτώ να σταματήσει το ανελέητο «κυνήγι μαγισσών» των τελευταίων ημερών και να πάψουν ορισμένοι να ζητούν την κεφαλή σπουδαίων συνεργατών μου «επί πίνακι»! Δεν θα ανεχτώ καμία απολύτως παρέμβαση στη σύνθεση και τις αρμοδιότητες του τεχνικού επιτελείου της ομάδας. Όχι όσο είμαι ακόμη επικεφαλής του!