8 Φεβ 2009

Στάση για καφέ...

Το αήττητο του Παναιγειρατικού εδώ και περίπου 2 μήνες καταρρίφθηκε απόψε ύστερα από το ατυχές ματς με τον Πανφραπεδαϊκό, όπου ο ΑΟΠ γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι και οι δύο ομάδες το έβλεπαν έτσι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να μη λείψουν για άλλη μία φορά τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι περιορισμένες εντάσεις.
Ο Παναιγειρατικός μπήκε δυνατά και προσπάθησε να ανοίξει το σκορ με μακρινά κυρίως σουτ από τους Μοτσάκο και Παπανικολάου, ωστόσο αυτά είτε κατέληγαν άουτ είτε στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Οι "Φραπέδες" πίεσαν προσπαθώντας και αυτοί για ένα τέρμα, το οποίο και πέτυχαν με έναν τυχαίο τρόπο καθώς μετα από εκτέλεση κόρνερ και αλλεπάλληλες κόντρες μπροστά από το τέρμα του Διονύση Μάντζου, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας μας. Το α΄ημίχρονο τελείωσε δίχως κάτι άλλο ιδιαίτερο, με τον προπονητή του ΑΟΠ να ψάχνει τρόπο να γυρίσει το ματς. Σε μια κίνηση στρατηγικής, στο ματς πέρασε ο Λουκάς Λαζαρίδης στη θέση του κουρασμένου Κρεκούκια.
Οι "μελανόλευκοι" μπήκαν δυνατά με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου και πίεσαν για την ισοφάριση την οποία και πανηγύρισαν ύστερα από όμορφη συνεργασία της αριστερής πτέρυγας της ομάδας, με τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη να πασάρει και τον Ανδρέα Καραμπάση με εξαιρετικό αριστερό σουτ να ξετινάζει τα αντίπαλα δίχτυα και να δίνει στους ανθρώπους του Παναιγειρατικού την απαραίτητη ώθηση για να κυνηγήσουν το ματς. Ωστόσο η αδικαιολόγητη αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σαραντουλάκη έγειρε την πλάστιγγα της αναμέτρησης εις βάρος του ΑΟΠ. Αφού παρήλθαν τα 2 λεπτά που όριζε ο κανονισμός περι αποβολών, στο παιχνίδι πέρασε ο Άρης Μπουρας. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η "ψυχρολουσία". Σε μία αντεπίθεση της ομάδας του Πανφραπεδαϊκού, και με κύρια ευθύνη των χαφ του ΑΟΠ, που άφησαν ακάλυπτο το κέντρο, οι "κόκκινοι" βρήκαν το χώρο για το εύκολο, ελεύθερο σουτ και με αυτόν τον απλό όσο και οδυνηρό τρόπο το 2-1 σε βάρος της ομάδας μας ήταν γεγονός... Η "Μαύρη Αρμάδα" ωστόσο δεν παράτησε το ματς και επεδίωξε με όλα τα όπλα τη νέα ισοφάριση, ιδιαίτερα μετά την επιστροφή του Κρεκούκια και την είσοδο του Μάριου Μάντζου στον αγώνα. Ο Παναιγειρατικός πίεσε και δύο λεπτά πριν το φινάλε έχασε ίσως την "ευκαιρία του πρωταθλήματος" (διπλή μάλιστα) όταν ο εξαιρετικός αντίπαλος τερματοφύλακας έσωσε επανειλημμένα την ομάδα του, αρχικά σε διαγώνιο σουτ του Μάριου Μάντζου και στην εξέλιξη της φάσης σε εξ επαφής πλασέ του Δημήτρη Μάντζου. Σε αυτά τα τελευταία λεπτά του ματς, όπως ήταν φυσικό και επακόλουθο, οι παίκτες του ΑΟΠ παραμέλησαν την άμυνα, με τον Γιώργο Ντοά να έχει προστεθεί στην επιθετική γραμμή. Επόμενο ήταν να δεχτεί η ομάδα μας στην τελευταία φάση της αναμέτρησης το τρίτο τέρμα που σφράγισε με τον πλέον άδοξο όσο και άδικο τρόπο μια άτυχη βραδιά για τους "Αιγειράτες".
Εμφανής απογοήτευση κυρίευσε τους ανθρώπους του συλλόγου, με τον Δημήτρη Μάντζο να είναι πραγματικά απαρηγόρητος για τη μεγάλη ευκαιρία που απώλεσε δύο λεπτά πριν τη λήξη του ματς. Πάντως, είναι αλήθεια ότι η απόδοση των ποδοσφαιριστών της ομάδας κινήθηκε σε... "ρηχά νερά", όπως άλλωστε κι εκείνη του διατητή, ο οποίος μοίραζε κίτρινες κάρτες σχεδόν σε κάθε μαρκάρισμα. Δίκαιη η δεύτερη κίτρινη στη φάση του Σαραντουλάκη αλλά ιδιαίτερα αυστηρή η πρώτη που δέχτηκε αρκετά λεπτά νωρίτερα.
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν η πρόεδρος του Συλλόγου του ΑΟΠ, Τζωρτζίνα Μπουρίκα όπως και η γραμματέας του ΔΣ, Άννα Παναγιωτίδου, ο φίλος της ομάδας Γιάννης Παπαϊωάννου καθώς και ο ποδοσφαιριστής του Παναιγειρατικού Χάρης Πλούμης που λόγω του προβλήματος στους κοιλιακούς δε μπόρεσε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του.