21 Φεβ 2009

"ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ" ΝΙΚΗ - 4-0 και επιστροφή στις επιτυχίες!

Επιστροφή στο δρόμο των επιτυχιών για τον Παναιγειρατικό σηματοδότησε η αποψινή αναμέτρηση με την ομάδα των Μπέμπηδων για το Πρωτάθλημα του Ελαιώνα. Παίζοντας ουσιαστικό και κατά διαστήματα θεαματικό ποδόσφαιρο, οι «μελανόλευκοι» επικράτησαν των αξιόμαχων αντιπάλων τους με το ευρύ σκορ 4-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον «ναύαρχο» Φίλιππο Κρεκούκια που σημείωσε χατ-τρικ και ηγήθηκε της επιθετικής γραμμής του ΑΟΠ. Με κύριο χαρακτηριστικό την αποτελεσματικότητα της «γρανιτένιας» άμυνάς τους, οι Αιγειράτες κατάφεραν να κρατήσουν άσφαιρους τους επικίνδυνους αντίπαλους επιθετικούς (σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η θέση των Μπέμπηδων στο βαθμολογικό πίνακα), εκμεταλλευόμενοι παράλληλα τα σημαντικά κενά στην οπισθοφυλακή των «πορτοκαλί».

Η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται...

Παρά τις πολλές απουσίες που καθιστούσαν ολιγομελή την αποστολή του ΑΟΠ, ο Πέτρος Παπανικολάου (ο οποίος μετά τον τραυματισμό του κάθισε στον πάγκο ξανά με πολιτικά…) δεν μετέβαλε το αρχικό σχήμα της ομάδας, υιοθετώντας το προσφιλές του 3-3-1 με αιχμή του δόρατος τον Κρεκούκια και play-maker τον Δημήτρη Τσιμπούρη, που επέστρεψε μετά από ένα μήνα απουσίας, γνωρίζοντας λίγο νωρίτερα την αποθέωση από τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια της ομάδας. Στις μοναδικές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, ελλείψει Σαραντουλάκη, το αριστερό άκρο της άμυνας ανέλαβε ο φορμαρισμένος τελευταία Άρης Μπούρας ενώ το κενό του Καραμπάση λίγα μέτρα πιο μπροστά καλούνταν να καλύψει ο Μάριος Μάντζος. Η αμυντική γραμμή του Παναιγειρατικού έδειξε από την αρχή ότι δεν… αστειευόταν, με τους Λάμπρου και Μπούρα να «κλειδώνουν» τα άκρα, συγκλίνοντας προς το κέντρο για να πλαισιώσουν τον αποτελεσματικό Γιώργο Ντοά που είχε αναλάβει το προσωπικό μαρκάρισμα του σέντερ φορ των αντιπάλων. Την ίδια ώρα, ο «Παπ» από τον πάγκο με τις φωνές του έδινε στους παίκτες του να καταλάβουν ότι δεν επρόκειτο για εύκολο ματς και ότι έπρεπε να σκοράρουν πριν την ανάπαυλα, για να φύγει από πάνω τους το άγχος του φαβορί. Ο Φίλιππος Κρεκούκιας έπιασε το… μήνυμα και φρόντισε στα μισά του ημιχρόνου να ανοίξει το σκορ και τον δικό του προσωπικό λογαριασμό τερμάτων, με ευθύβολο χαμηλό σουτ. Παρά την πρωτοβουλία κινήσεων του ΑΟΠ, το 1-0 ήταν το σκορ που συνόδευσε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα, με τον Δημήτρη Μάντζο να χάνει κλασική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του λίγο πριν την εκπνοή του α΄ εικοσιπενταλέπτου. Η λήξη του α΄ ημιχρόνου συνοδεύτηκε από περιορισμένη ένταση ανάμεσα στον Κρεκούκια και αντίπαλο επιθετικό (επέμενε να τοποθετηθεί αντικανονικά μέσα στο τέρμα του Διονύση Μάντζου σε εκτέλεση φάουλ!), με την επέμβαση όμως των ψυχραιμοτέρων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

"Εκρηκτική" συνέχεια

Όσα δεν έγιναν στο α΄ μέρος του αγώνα έγιναν στο δεύτερο μισό του. Η προβληματική άμυνα των Μπέμπηδων απέκτησε ακόμη περισσότερα κενά, με τους «μελανόλευκους» να κάνουν «πάρτι» στους ελεύθερους χώρους όπου βρίσκονταν με χαρακτηριστική ευκολία. Ταυτόχρονα, με τις αλλαγές του Παπανικολάου η ομάδα απέκτησε την απαραίτητη φρεσκάδα και όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαζε «στροφές» χωρίς να επαναπαυθεί στο ευρύ προβάδισμά της που είχε στο μεταξύ διαμορφώσει ο κορυφαίος του γηπέδου Φίλιππος Κρεκούκιας με δύο ακόμη τέρματα, ύστερα από ισάριθμα σουτ. Η ανασταλτική γραμμή των Αχαιών συνέχισε να δίνει τα διαπιστευτήρια της, αναχαιτίζοντας κάθε επικίνδυνη προσπάθεια των αξιόμαχων αντίπαλων επιθετικών. Στα highlight του ματς περιλαμβάνονται πολλές επεμβάσεις του «πορτιέρο» Διονύση Μάντζου, με την εξ επαφής απόκρουσή του σε κοντινό σουτ να αφήνει εμβρόντητους αντιπάλους και συμπαίκτες. Η… «σεμνή τελετή» του αποψινού αγώνα έλαβε τέλος με τη μπαλιά του Τσιμπούρη να καταλήγει στα… δίχτυα των Μπέμπηδων ύστερα από την απίθανη ολιγωρία του αντίπαλου τερματοφύλακα. Τελικό σκορ 4-0 και τα χαμόγελα επιστρέφουν στις τάξεις των «μελανόλευκων».

"Υψηλές" πτήσεις

Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της 10ης φετινής νίκης του Παναιγειρατικού ήταν ο «κανονιέρης» Φίλιππος Κρεκούκιας που έκανε την αντίπαλη άμυνα άνω - κάτω, σκοράροντας τρία γκολ και δημιουργώντας αμέτρητες ευκαιρίες με πολλές εμπνευσμένες κινήσεις και ασίστ. Εξαιρετική η παρουσία του Άρη Μπούρα στην άμυνα, «έδεσε» ιδανικά με τους συμπαίκτες του και είχε πολλές αποτελεσματικές ενέργειες, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του με την φανέλα του ΑΟΠ. Έξοχος κάτω από τα δοκάρια των Αιγειρατών ο Διονύσης Μάντζος, πανηγύρισε άλλη μια «λευκή εστία», την οποία εξασφάλισε σε πολύ μεγάλο βαθμό ο ίδιος με τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του (η απόκρουσή του δέκα λεπτά πριν τη λήξη του ματς θα «παίζει» για πολύ καιρό στα trailer του ΑΟΠ). Ιδιαίτερα θετικός στην επιστροφή του στα γήπεδα, ο Δημήτρης Τσιμπούρης ηγήθηκε του κέντρου της ομάδας, οργανώνοντας και μοιράζοντας τη μπάλα με τη μαεστρία που τον χαρακτήριζε και πριν τον τραυματισμό του. Πολύ θετικός ο Γιάννης Λάμπρου, κράτησε τη δεξιά πλευρά της «οχυρωματικής» γραμμής του Παναιγειρατικού, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο μηδενικό παθητικό τερμάτων. Ορεξάτος, κινητικός αλλά και «μοιραίος» ο Δημήτρης Μάντζος, είχε καλή απόδοση, αλλά έχασε τουλάχιστον δύο σπουδαίες ευκαιρίες να δώσει τέλος στη φετινή επιθετική του δυστοκία. Με τη γνωστή αποτελεσματικότητά του, ο Γιώργος Ντοάς αναλώθηκε σε προσωπικά μαρκαρίσματα, «αχρηστεύοντας» με αυτόν τον τρόπο κάθε αντίπαλο επιθετικό που προσπαθούσε να διασπάσει τη «μελανόλευκη» άμυνα κατά μέτωπο ή στο ψηλό παιχνίδι. Θετική αποτιμάται και η προσφορά του «μικρού» Μάριου Μάντζου που ξεκίνησε το ματς κι έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος του, με πολλή κινητικότητα και τρέξιμο από τα αριστερά , αρκετές τελικές προσπάθειες είχε και ο έτερος της ομάδας Νέων Φαίδων Πατερομιχελάκης που κατάπιε αρκετά χιλιόμετρα στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Δυναμική επανεμφάνιση για τον Χάρη Πλούμη που επανέκαμψε πιο ορεξάτος μετά από πολυήμερη απουσία, καταλαμβάνοντας με επιτυχία θέση στα χαφ της ομάδας.

Για το αρχείο, τη φανέλα του Παναιγειρατικού στο αποψινό ματς κόντρα στους Μπέμπηδες φόρεσαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Γιάννης Λάμπρου, Άρης Μπούρας, Δημήτρης Τσιμπούρης, Δημήτρης Μάντζος, Μάριος Μάντζος, Φίλιππος Κρεκούκιας, Φαίδων Πατερομιχελάκης και Χάρης Πλούμης, ενώ τα τέρματα των Αιγειρατών σημείωσαν οι Φ. Κρεκούκιας (3) και Δ. Τσιμπούρης.

Τη νικηφόρα αναμέτρηση του Παναιγειρατικού παρακολούθησαν από κοντά η πρόεδρος του Ομίλου Τζωρτζίνα Μπουρίκα, ο φίλος της ομάδας παλαίμαχος άσος της εθνικής ομάδας νέων Γιάννης Παπαϊωάννου και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων του ΑΟΠ, Πάνος Νικολακόπουλος και Κώστας Γιαννούλας.