24 Ιαν 2010

Captain in time!

Σπουδαία νίκη που τον εδραίωσε στη δεύτερη θέση στη βαθμολογία πέτυχε ο Παναιγειρατικός κόντρα στους Deep Purple με σκορ 4-3. Οι "Φρουροί της Αχαΐας" παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο με οργανωμένες επιθέσεις κι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον αρχηγό τους Δημήτρη Μάντζο πήραν τη νίκη στο ντέρμπυ της 11ης αγωνιστικής με τέρματα των Παπανικολάου και Μοτσάκου.

Παπανικολάου κι 1-0

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με τον Παναιγειρατικό να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργεί απειλητικές καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή με κύριο εκφραστή τον Φίλιππο Κρεκούκια και με τον Πέτρο Παπανικολάου να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το πολύ καλό του πόδι για να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του. Το γκολ έδειχνε να είναι θέμα χρόνου, κάτι που αποδείχτηκε λίγο μετά τη συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών με τον Πέτρο Παπανικολάου να στέλνει με έξοχο σουτ από τη γραμμή της περιοχής την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας των Deep Purple.

Διαιτητική εφεύρεση και πίσω στο σκορ από το πουθενά

Οι "βιόλα" προσπάθησαν να αντεπιτεθούν με στόχο την ισοφάριση ωστόσο η αμυντική λειτουργία του ΑΟΠ αλλά και ο Διονύσης Μάντζος (σωτήριες επεμβάσεις) είπαν "όχι" στις επιθέσεις των "Βιόλα" ωστόσο κατάφεραν να γράψουν το 1-1 πέντε λεπτά μετά το γκολ του Παπανικολάου με πέναλτυ που εφηύρε ο διαιτητής του αγώνα. Ο Διονύσης Μάντζος πραγματοποίησε καθαρό τάκλιν μέσα στην περιοχή δίχως καν να βρει τα πόδια του επιθετικού της Deep Purple που είχε τρυπώσει στην άμυνα του ΑΟΠ. Ο refferee του αγώνα θεώρησε παράβαση το τάκλιν του τερματοφύλακα του Παναιγειρατικού (!!!), δείχνοντας να μη γνωρίζει πως ο τερματοφύλακας είναι ο απόλυτος άρχοντας στην δική του περιοχή, "κιτρινίζοντας" μάλιστα τον Σάκη που απορούσε. Το γκολ αυτό των Deep Purple έδειξε να μην πτοεί τους "μελανόλευκους" που συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Δημήτρη Μοτσάκου με δυνατό διαγώνιο σουτ από τα δεξιά. Το 1-2 ήρθε από το πουθενά, με τον υψηλόσωμο επιθετικό των Deep Purple να νικά τρεις αμυντικούς του Παναιγειρατικού και να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σάκη που παρά την υπερπροσπάθεια δεν κατάφερε να διώξει. Το 1-2 αποτέλεσε και το σκορ του ημιχρόνου.

Bend it like Mantzos

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Παναιγειρατικό να κυνηγά το γκολ ωστόσο με διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Δίχως άγχος και με οργανωμένες επιθέσεις με την μπάλα κάτω. Μία από αυτές έστειλε την μπάλα να κοντράρει και να βγει πλάγιο άουτ από την αριστερή πλευρά και με τον Δημήτρη Μάντζο να πηγαίνει στην εκτέλεση. Ο αρχηγός με αριστουργηματική σέντρα, όπως μας έχει συνηθίσει, έστειλε την μπάλα με φοβερή ακρίβεια στο κεφάλι του Πέτρου Παπανικολάου που είχε πάρει τη θέση του στην καρδιά της άμυνας των Deep Purple και είχε πολύ εύκολο έργο για να σημειώσει το 2-2. Τα πανηγύρια, μάλιστα, ήταν τόσο έντονα που ο σκόρερ τραυματίστηκε κι αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο για λίγα λεπτά περνώντας στη θέση του τον "καμικάζι" Μάριο Μάντζο που ταλαιπώρησε αρκετά με την πίεσή του τους αντιπάλους. Τα όργια της διαιτησίας δεν περιορίστηκαν μόνο στο πέναλτι της ισοφάρισης αλλά βοήθησαν τους Deep Purple να περάσουν και πάλι μπροστά στο σκορ δίνοντας υπέρ τους ανύπαρκτο φάουλ στο οποίο ο διαιτητής θεώρησε πως υπέπεσε ο Γιώργος Ντοάς. Η δυνατή εκτέλεση έγραψε το 2-3. Τα πράγματα έδειχναν ιδιαίτερα δύσκολα με τον χρόνο που υπολειπόταν να υπολογιζόταν στα δεκαπέντε λεπτά.

Αιγειράτικο γκαν γκινιόλ

Ο Μάριος Μάντζος έδωσε την μπάλα στον Δημήτρη Μοτσάκο που με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής άφησε άγαλμα τον αντίπαλο πορτιέρο και πέτυχε το 3-3 δέκα λεπτά πριν το τέλος. Για να φτάσουμε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, όταν κι ο Φίλιππος Κρεκούκιας μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή των Deep Purple, γύρισε στον αμαρκάριστο Δημήτρη Μάντζο που δεν βρήκε καλά την μπάλα, η οποία πήρε ύψος κι ο Δημήτρης Μοτσάκος από μισό μέτρο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των "Φρουρών της Αχαΐας" που πέτυχαν μια σπουδαία νίκη στο ντέρμπυ της 12ης αγωνιστικής.

"Captain8" βγαλμένος από το Δημοτικό

Φανταστική εμφάνιση πραγματοποίησε το Σάββατο ο Δημήτρης Μάντζος. Ο αρχηγός του Παναιγειρατικού θύμισε τον Δημήτρη της Αιγείρας συντονίζοντας άψογα το κέντρο της ομάδας, κρατώντας την μπάλα και μοιράζοντάς την με όμορφο τρόπο. Αποκορύφωμα της απόδοσής του, η εκπληκτική μπαλιά ακριβείας στον Πέτρο Παπανικολάου για το 2-2 που πρέπει να θεωρείται ως η ασίστ της χρονιάς στα γήπεδα του Ελαιώνα. Δικαίως δέχτηκε πολλάκις τα συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του στο τέλος του αγώνα.

Για την Ιστορία, τη μεγάλη σε σημασία νίκη του Παναιγειρατικού κόντρα στους Deep Purple έγραψαν οι: Διονύσης Μάντζος, Κώστας Πάτσης, Γιώργος Ντοάς, Γιάννης Λάμπρου, Πέτρος Παπανικολάου, Δημήτρης Μάντζος (c), Φίλιππος Κρεκούκιας, Δημήτρης Μοτσάκος και Μάριος Μάντζος.
Στον πάγκο έμειναν, δίχως να αγωνιστούν, οι Πέτρος Κατσούρης και Φαίδων Πατερομιχελάκης.
Τον αγώνα παρακολούθησαν από κοντά η πρόεδρος του Ομίλου, Τζωρτζίνα Μπουρίκα κι ο επίτιμος πρόεδρος του ΑΟΠ, Χρήστος Κατσούρης.