4 Απρ 2008

Δημήτρης Μάντζος: "Νίκη της τακτικής!"

Δηλώσεις έκανε απόψε το βράδυ ο προπονητής και αρχηγός της ομάδας του Παναιγειρατικού, Δημήτρης Μάντζος. Στα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του, ο άσος του ΑΟΠ τόνισε:

"- Ήταν εξαιρετική η εμφάνισή όλων των παιδιών την Κυριακή. Είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε με τόσο καλή και πειστική εμφάνιση. Κλειδί της νίκης το εξαιρετικό πάθος. Όλα τα παιδιά δώσαμε το 101% των δυνάμεών μας. Ήταν σαν να παίζουμε στο Δημοτικό. Πρώτη φορά μακριά από Αιγείρα το νιώσαμε αυτό.


- Ο κόσμος μας εκπληκτικός, συγκινητικός. Μας έδωσε τεράστια ώθηση. Είναι σπουδαίο που ήρθαν να μας στηρίξουν μετά το άτυχο αποτέλεσμα του πρώτου φιλικού. Τους ευχαριστούμε πολύ και τους αφιερώνουμε αυτή τη νίκη! Τους θέλουμε κοντά μας, αντλούμε δύναμη από τις φωνές τους. Θέλουμε φασαρία στο γήπεδο, δεν μας αρέσουν οι... "εκκλησίες" και τα βουνά!..


- Είναι αλήθεια ότι αμφισβητηθήκαμε πολύ τις τελευταίες ημέρες και δικαίως, θα έλεγα. Δείξαμε όμως πόσο ώριμοι είμαστε και ενώ παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο κάναμε το παιχνίδι μας και πήραμε το αποτέλεσμα που χρωτούσαμε σε όλους και πρώτα απ' όλους στους ίδιους μας τους εαυτούς.


- Οι αντίπαλοί μας δεν μας απείλησαν σε κανένα σημείο του ματς. Το σοκ του Μενιδίου πέρασε ανεπιστρεπτί στην ιστορία. Δεν το ξεχνάμε αλλά δεν μας στοιχειώνει πια...


- Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από τα παιδιά της ομάδας που να έπαιξε πολύ καλύτερα από τους συμπαίκτες του. Νομίζω πως όλοι κυμανθήκαμε σε εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης. Χαίρομαι που είδα τον Σάκη να επιστρέφει δυναμικά κάτω από τα δοκάρια και τον Παπανικολάου να κάνει φοβερό παιχνίδι. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ντοάς ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, με τη "βρώμικη" και αθόρυβη δουλειά που έκανε στην άμυνα. Είναι λογικό πάντως να μην υπάρχει ένας και μόνο πρωταγωνιστής. Είμαστε ομάδα συνόλου κι έτσι ενεργούμε σε κάθε αγώνα. Ήμαστε πλήρεις, διαβασένοι, ορεξάτοι κι ήρθε το αποτέλεσμα.


- Όλο το παιχνίδι κρίθηκε στην τακτική. Αν κάποιος μελετήσει τα βίντεο από τον αγώνα θα διαπιστώσει πόσο καλά στημένη ήταν η ομάδα και πόσο σταθερά μέναμε στις θέσεις μας. Κλείσαμε όλους τους διαδρόμους, "πνίξαμε" τους επιθετικούς του Ηρακλείου και βγαίναμε συχνά στην κόντρα με πάσες και σουτ "φαρμάκι". Δημιουργήσαμε παιχνίδι, κατεβάσαμε τη μπάλα, δεν παίξαμε με άσκοπες μακρινές πάσες και κυκλοφορούσαμε τη μπάλα μόνο σε σίγουρα πόδια. Βάση μας ήταν η εξαιρετική αμυντική μας γραμμή, αιχμή του δόρατος η αποτελεσματική αυτή τη φορά επίθεσή μας. Εκθέσαμε την άμυνα των αντιπάλων αμέτρητες φορές και θα μπορούσαμε να είχαμ φύγει με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά γκολ.


- Τους πληρώσαμε με το ίδιο νόμισμα που εκείνοι μας ντρόπιασαν στο πρώτο ματς. Έπρεπε να το περιμένουν. Δεν μπορώ να ακούω φτηνές δικαιολογίες για λάθος πρόσωπα, αλλαγές στο ρόστερ των αντιπάλων κλπ. Αν υπάρχει πρόβλημα επιλογών λυπάμαι αλλά ο ΑΟΠ δεν μπορεί να βοηθήσει, τέρμα οι φιλανθρωπίες. Όσο για το ζήτημα του ¨μικρού" γηπέδου και της... στενότητας χώρου, πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο πως ο Παναιγειρατικός κατεβαίνει άνετα και στο "Μπερναμπέου". Αρκεί κάποιος να κλείσει εγκαίρως το γήπεδο και να μας δώσει ακριβείς οδηγίες πώς να έρθουμε!